Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Breddat utbud

Här hittar du tips och inspiration för att bredda utbudet på din kulturskola. Inom kreativt skrivande presenterar vi tre inspirationsfilmer av och med författaren Tove Berggren. På cirkusområdet presenterar vi en handbok för uppstart av cirkuspedagogisk verksamhet. Elever i kulturskolan kan också få utbildning i att planera och genomföra kulturarrangemang genom vårt projekt KulturCrew.

Under 2021 kommer vi även att publicera material kring hur kulturskolan kan jobba med slöjd, film och design.

En platta i blått, gult, orange och rosa, med texten "kreativt skrivande" med vita versaler.

Kreativt skrivande i kulturskolan

Som en del i uppdraget kring att bredda utbudet i kulturskolan har Förvaltningen för kulturutveckling tagit fram tre filmer där skrivpedagogen och författaren Tove Berggren talar om och ger exempel på kreativt skrivande i kulturskolan. Hon lyfter flera viktiga aspekter kring varför skrivande är viktigt och ger även konkreta exempel på hur man kan ta in det som ett ämne i kulturskolan.

KulturCrew: Digital arrangörskurs i oktober 2021

KulturCrew är ett koncept som vänder sig till barn och unga mellan 10 och 18 år. Skolor, fritidsgårdar eller kulturskolor är välkomna att anamma konceptet och målet med KulturCrew är att unga lär sig att planera och genomföra kulturarrangemang. Under oktober 2021 erbjuder vi en digital arrangörskurs till alla skolor, kulturskolor och mötesplatser i Västra Götalandsregionen som vill starta ett KulturCrew.
Senast uppdaterad: 2021-06-16 11:10