Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Tillgänglighet i kulturskolan

Här hittar du material för att arbeta med tillgänglighet i kulturskolan. Det vänder sig till dig som är pedagog i kulturskolan och möter personer/grupper med olika förutsättningar och funktionalitet. Delar av materialet kommer från Klangfärg, förvaltningens resurscentrum som erbjuder fortbildning, handledning, nätverk och inspiration för att göra kulturen tillgänglig för fler i Västra Götaland. Klangfärg arbetar för att stödja och främja eget skapande utifrån ett rättighetsperspektiv.

Ord i färgade bubblor som bildar en blomma. I mitten av blomman står det "glädje".

Från styrdokument till skaparglädje

Från styrdokument till skaparglädje är ett reflektions- och samtalsverktyg för dig som arbetar som pedagog inom kulturskolan med elever med olika funktionalitet. Fortbildningsmaterialet består av två kortare föreläsningar, samt material för reflektion och kunskapsdelning. Det kan användas individuellt eller i grupp.
Svart filmbelysning på stativ i ett tomt utrymme.

Film

Här har vi samlat filmade kursserier och inspiration, framtagna för verksamheter inom LSS och särskolan. Du får bland annat lära dig mer om grunderna för att komma igång att filma själv samt dyka ner i filmeffekternas värld. Kurserna är framtagna av Klangfärg, förvaltningens resurscentrum för att utveckla skapandet inom LSS-verksamhet och anpassad skola.
En grupp dansare framför en glansig scenridå. Dansarna är klädda i svart och håller ut armarna åt sidorna.

Dans

Här samlar vi inspiration och information kring dans för alla. Ta del av tips och idéer från kulturorganisationen Språng om hur du kan jobba inkluderande från start, eller utveckla befintliga dansövningar. Du hittar också en handledning för assistenter i danssammanhang och en inspirationsguide om danskompaniets Spinns erfarenheter som föregångare inom integrerad dans i Sverige.
Oregelbunda marmorerade färgfält i rött, gult, svart, blått, grönt och lite vitt.

Färg och form

Förvaltningens resurscentrum Klangfärg erbjuder kurser och fortbildningar, handledning, råd och stöd kring skapande inom LSS-verksamhet, anpassad skola, kulturskola med mera. Under åren har vi samlat på oss ett antal tips och idéer kring skapande i form och färg som vi vill dela med oss av. Ta del av metoderna och låt dig inspireras!
Senast uppdaterad: 2021-05-11 13:48