Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Bokningsbara utställningar för barn och unga

Pedagogik och utställningar
Fotograf: Ian Schemper

Vi erbjuder turnerande utställningar och pedagogiska program för barn och unga runt om i hela Västra Götaland, i nära samverkan med regionens 49 kommuner.

Alla människor har rätt till upplevelser – oavsett ålder och bakgrund. Vi utvecklar pedagogisk verksamhet med utgångspunkt i Barnkonventionen och FN:s deklaration om mänskliga rättigheter. Vår pedagogiska idé bygger på ett av och med-perspektiv där barn och ungdomar får möjlighet att själva vara med att skapa och påverka innehållet.

Vi samarbetar bland annat med kommuner, föreningar, företag och kulturutövare och våra utställningar och pedagogiska program turnerar runt om i hela Västra Götaland. 

Turnerande utställningar

Kan själv – för de minsta barnen

Kan själv! är ett pedagogiskt utvecklingsarbete som Västra Götalandsregionen drivit sedan 2007. Det har resulterat i tre olika utställningsmiljöer för barn i åldern 0-2 år. Utställningarna är anpassade efter de minsta barnens unika sätt att ta sig an sin omvärld.

I en hamnstad på 1500-talet

Västsveriges största stadsarkeologiska undersökning någonsin är avslutad. Nu är det dags att berätta historierna om människorna, fynden och det arkeologiska arbetet i Nya Lödöse genom utställningen I en hamnstad på 1500-talet.

Garnfolk

”Garn är gött! Ett garnnystan har många inneboende möjligheter, så länge det är ett nystan. Alla dörrar är öppna och the sky is the limit” säger Anna Bauer - en av sex utställare i Garnfolk. För henne är det fria konstnärliga skapandet centralt. Andra utgår från traditionsbundna kunskaper eller utforskar nya material och metoder. Möt dem alla i utställningen Garnfolk.

Kontakt

Vi som arbetar med att ta fram utställningarna är pedagoger och finns på enheten Slöjd och regional pedagogik. Vi heter Anna Sjölander, Ida Lagnander och Jennie Ardin (föräldraledig).

Ta gärna kontakt med oss så berättar vi mer om vårt arbete och om utställningarna. 

Anna Sjölander

Pedagog
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Ida Lagnander

Pedagog
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Jennie Ardin

Pedagog (föräldraledig)
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-04-15 09:31