Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

TUNBJÖRK på turné

Två personer som kysser varandra i en pool full med stora, svarta badringar
© Lars Tunbjörk ”Landet utom sig” Skara sommarland 1989.

Ny utställning med tillhörande program om fotografen Lars Tunbjörk och hans unika skildringar av landet och människorna.

”Att göra en tunbjörkare” är ett etablerat begrepp i fotokretsar. Som ingen annan har Lars Tunbjörk (1956–2015) skildrat vardagens märkligheter och det svenska folkhemmets kollaps under det sena 1900-talet. I höst invigs en stor retrospektiv på Borås konstmuseum och i januari 2022 går vi på turné i Västra Götaland med ett urval av hans bildskatt.

”Han s å g helt enkelt. Den där stora, generösa, fördomsfria blicken riktad mot världen och Sverige som kommer före allt vad översmart intellektualism heter.
Den mänskliga komedin.
Den svenska komedin.
Som också är en tragedi.”
Göran Greider (fr. Dala-Demokraten)

Turnén är ett samarbete mellan Borås konstmuseum och Förvaltningen för kulturutveckling. Pedagogiska program och föreläsningar finns med i erbjudandet. Vill du veta mer eller boka utställningen till din kommun?

Kontakta utställningsproducent Anna Sjölander.

Anna Sjölander

Pedagog
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-10-14 09:11