Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Turnésamarbete i regionen hösten 2021

Under hösten 2021 samarbetar Förvaltningen för Kulturutveckling, Cirkus i Väst och Riksteatern Väst kring en turnéslinga med möjlighet för arrangörerna att också välja till prova-på-cirkus i samband med föreställningen. Cirkusduon Philo och Felix kommer att besöka 15-talet platser i Västra Götaland 23 oktober–21 november med The Red Pants Show.

Under hösten turnerar Philo och Felix genom regionen med föreställningen The Red Pants Show. Turnén är ett resultat av ett samarbete mellan Förvaltningen för Kulturutveckling, Cirkus i Väst och Riksteatern Väst kring att utveckla en turnéslinga för cirkus och även docka an prova-på-cirkus i samband med föreställningarna. Målet är att fler arrangörer i regionen ska boka mer cirkus och att väcka intresse för att erbjuda pedagogisk cirkusverksamhet för barn och unga, även på mindre orter.

Förvaltningen för kulturutveckling har främst gått in med prova-på-erbjudande som ett kostnadsfritt tillägg för arrangörerna, och kontakten med cirkuspedagogerna som kommer från regionen. Riksteatern har bland annat stöttat arrangörerna kring frågor om cirkus, teknik och turnéläggning av både föreställningar och prova-på. Cirkus i Väst är initiativtagare till projektet och har stöttat duon Philo och Felix kring att ta fram marknadsföringsmaterial, bilder, texter med mera till deras första egna produktion – The Red Pants Show.

Om Philo och Felix 

Philomène Perrenoud och Felix Greif tog examen vid DOCH (Dans- och Cirkushögskolan) 2018 i Stockholm. Deras huvuddisciplin är språngbräda men de har också andra discipliner som lina, trapets, parakrobatik, perchpole med mera. Tillsammans har de startat Team Red Pants under sin utbildning i Stockholm, först som en trio som turnerade i Schweiz med Circus Monti och nyligen i föreställningen BLOOM med Cirkus Cirkör. Under 2021 skapade de sin första föreställning som duo: The Red Pants Show, som hade premiär i maj.

Turnéplan The Red Pants Show hösten 2021

23 oktober Vara Konserthus, Vara (prova på)
24 oktober Park, Kulturkvarteret, Hjo (prova på)
25 oktober Park, Kulturkvarteret, Hjo
1 november Landvetters kulturhus, Landvetter
2 november Bohusläns museum, Uddevalla (prova på)
3 november Sporthallen, Färgelanda (prova på)
4 november Kulturskolan, Munkedal (prova på)
7 november Stora Teatern, Göteborg
8 november Dergårdsteatern, Lerum
9 november Kulturen, Vårgårda
13 november Stöpenskolans sporthall, Skövde (prova på)
14 november Stadsteatern, Falköping (prova på)
15 november Folkets Hus, Kulturhuset Hav & Land, Hunnebostrand (prova på)
16 november Folkets Hus, Kulturhuset Hav & Land, Hunnebostrand
19 november Palladium, Alingsås
20 november Palladium, Alingsås
21 november Sim- och sporthallen, Ulricehamn (prova på)

Karin Skierus

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2022-02-04 13:20