Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Dans

Vår kunskap inom dansområdet bidrar till ett aktivt och inkluderande kulturliv. Tillsammans med andra stärker vi dansens roll i samhället. Vi utvecklar förutsättningar för att skapa och uppleva dans i hela Västra Götaland.

Danskonsulenterna på Förvaltningen för kulturutveckling inspirerar och ger råd till exempel om hur man kan använda dans som verktyg i skolan. De jobbar också med att stärka dig som arrangerar dansevenemang, de jobbar med folkhälsa och med internationella utbyten.

En grupp dansande kvinnor i rosa, skimrande caper, på ett scengolv.

Communitydans

Communitydans är en metod för att erbjuda icke-dansare en möjlighet att uttrycka sig med dans. Arbetet leds av en danskonstnär. Här får du veta mer om metoden, vi presenterar pågående och tidigare communitydansprojekt – och vårt nätverk för communitydans.
En grupp barn som dansar i ett rum.

Dans i skolan

Förvaltningen för kulturutveckling tar fram metoder och lärarhandledningar för dig som arbetar i skolan och vill jobba med dans och rörelse. Här kan du också läsa mer om våra danspedagogturnéer och vårt dansspel Stegvis.

Kulturkatalogen Väst

I Kulturkatalogen Väst finns ett brett utbud av professionell scenkonst, workshops, projekt, skolbiofilmer och besöksmål. Allt är riktat till barn och unga, allt är kvalitetssäkrat och allt omfattas av det regionala arrangörsstödet.
En rad röda stolar på en scen med belysning underifrån.

Dansresidens

Ett residens erbjuder danskonstnären fördjupat arbete på en plats som inte är på hemmaplan. Det ger tid för fokuserat arbete, reflektion, undersökande och utvecklande av det egna konstnärliga uttrycket. Endast fantasin sätter gränser för hur ett dansresidens kan genomföras. De kan se olika ut beroende på förutsättningar och behov. Vi arrangerar och stöttar en rad olika residens.

KOKO Kommunkoreograf

KOKO kommunkoreograf är en unik möjlighet för invånarna i en kommun att möta danskonst, på oväntade platser och i nya sammanhang. Det ger även en grupp danskonstnärer inspiration och utmaning att under ett ettårigt dansresidens sprida och förmedla dansupplevelser som varar länge.
En mängd broschyrer som ligger i en hög.

Publikationer från dansområdet

Här hittar du handledning för assistenter i danssammanhang, material för dans i skolan, guide för att tolka scenens bilder och tecken, handbok för kulturprojekt, inspirationsguide om integrerad dans – och mycket annat. Du kan ladda ner materialet digitalt eller kontakta danskonsulenterna för att få ett tryckt exemplar.
Ett stiliserat kuvert i en blå cirkel mot grå bakgrund.

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Förvaltningen för kulturutveckling skickar ut nyhetsbrev inom flera olika områden. Här får du en överblick över alla nyhetsbreven och kan bocka för vilka du vill prenumerera på. Trevlig läsning!

Angelica Hadzikostas

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Eyrun Thorhallsdottir

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Anna Bäckvall Åkerström

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Tina Andersson

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-02-08 16:30