Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Danspedagogturné – vi sprider metoder för dans i skolan

2015 publicerade vi en lärarhandledning i dans, för barn och unga – Ett steg i taget. Här kan alla som jobbar i skolan få verktyg för att arbeta med dans och rörelse i klassrummet, i skolans alla ämnen. Vi sprider också metoderna ur Ett steg i taget, med hjälp av danspedagoger.

– Det finns många goda skäl att använda dans och rörelse i skolan, mycket av den högaktuella forskningen visar på de positiva effekterna av estetiska lärprocesser. Dessutom ingår dans i skolans läroplan, säger Tina Andersson, danskonsulent på Förvaltningen för kulturutveckling.

Sedan 2015 har danspedagoger besökt bland annat Vara, Lidköping, Borås, Ulricehamn och Göteborg. Danspedagoger från Danspoolen i Vänersborg har varit i Fyrbodalsområdet. De har mött lärare och annan skolpersonal i workshops, seminarier och samtal. Sammanlagt har danspedagogturnén nått 668 pedagoger inom skolan från projektets start.

– Lärarhandledningen är tydlig med att man inte behöver ha dansbakgrund för att använda övningarna i sina grupper. Men vi tror att det kan kännas bra att få stöd av en danspedagog för att komma igång, danspedagogturnén har varit uppskattad, säger Tina Andersson.

Vill du också få danspedagogbesök till din skola kontakta danskonsulenterna på Förvaltningen för kulturutveckling!

Senast uppdaterad: 2020-12-02 14:55