Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Filmpedagogik

Barn och unga ska ha tillgång till kvalitativa filmupplevelser, att se, skapa, samtala om, och visa film, oavsett var i regionen de bor. Vi arrangerar fortbildningar, inspirationsdagar och nätverksträffar och stöttar dig som vill utveckla din filmverksamhet.

Film och rörlig bild har idag en naturlig roll i skolan som ett pedagogiskt verktyg. Film och rörliga bilder är ett språk som man lär sig att tolka, analysera och förstå.
Att i skolan få möjligheter att uttrycka sig via film och rörliga bilder är också viktigt. Inte minst ger bilder lust, nyfikenhet och väcker känslor vilket bidrar till inlärningen. 

Filmpedagoger
Vi har kontakter till filmpedagoger med olika inriktningar som passar för olika målgrupper eller verksamheter. Flera av dessa hittar du även i vår kulturkatalog. Kontakta gärna oss för tips!

Arrangörsstöd för kulturpedagogiska projekt 
Kommuner kan söka stöd som täcker 50 procent av kostnaden för skolbiofilmer samt det filmpedagogiska utbud och som förmedlas i Kulturkatalogen Väst.  

Kompetensutveckling för pegagoger / verksamhetsledare 
Kompetensutveckling för skola med inriktning på film arrangeras på olika nivåer återkommande. Har du önskemål om fortbildning eller övriga frågor, hör av dig.

Hitta en filmpedagog

Genom Kulturkatalogen Väst förmedlar vi duktiga film- och mediapedagoger. Här finns färdiga arrangemang att boka till skola eller förskola, men det går också att skräddarsy utifrån era behov. Är du filmpedagog och vill ingå i Kulturkatalogen? Kontakta oss!

Filmriket

På den filmpedagogiska webbplattformen Filmriket hittar du inspiration och övningar inom filmskapande, kopplade till grundskolans läroplan. Mer information hittar du på Filmrikets hemsida.

Anna-Karin Johansson

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Pia-Marie Wehrling

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-08-27 11:30