Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Frame filmfestival

Frame är en årlig kortfilmfestival, tävling och mötesplats för filmare och filmintresserade i Västsverige. Med fokus på talangutveckling ger vi plats åt film i det korta formatet på vita duken och arrangerar även seminarier, workshops och mingel som samlar både filmbransch och framtidens filmskapare. Frame är också regional uttagning till nationella filmtävlingen Novemberfestivalen.

2020 arrangerades Frame för första gången digitalt. På filmclouds webbsida kan du läsa mer om Frame och 2021 års festival.

Visa Framefilm på din biograf

Varje år skickas över 100 kortfilmer in till Frame. Vi vill gärna att filmerna ska visas på fler platser i vår region och möta en bredare publik i biosalongerna på hemmaplan. Vi väljer ut guldkornen, som passar bra att visas antingen som förfilmer till ordinarie repertoar, eller i ett längre paket. Här finns flera genrer och uttryck representerade, alla är dessutom behändiga godbitar under 15 minuter.

Varje år skickas över 100 kortfilmer in till Frame – festivalen för filmare i Västra Götaland där vi helt ägnar oss åt film i det kortare formatet, under 15 minuter för att vara mer exakt. Filmerna ses av våra urvalsgrupper och jury och ett urval visas på bio Roy i Göteborg under festivalen i april varje år. Vi delar också ut ett flertal priser i olika tävlingskategorier. Många av filmerna har ett längre festivalliv och visas på flera festivaler både inom Sverige och internationellt.

Vi vill gärna att filmerna även ska få leva längre och visas här i vår region, det skulle vara fantastiskt om de fick möta en bredare publik i biosalongerna på hemmaplan. Därför handplockar vi varje år några filmer som passar bra att visas antingen som förfilmer till ordinarie repertoar, men som även skulle fungera fint att sätta ihop till ett lite längre paket. Vi har valt dessa guldkorn för att de varit populära bland både publik och jury på Frame, här finns flera genrer och uttryck representerade, alla är dessutom behändiga godbitar under 15 minuter.

Kontakta oss gärna för tips på filmpaket, mer information om Frame eller fler filmer, eller om ni vill komma i kontakt med någon av regissörerna för besök i samband med visning.

Hur gör jag för att visa en Framefilm på min biograf?

  • Nedan ser du en presentation av de filmer som är aktuella för visning just nu, dessa uppdateras kontinuerligt.
  • Kontakta Frames producent för åtkomst till tittkopia av filmerna: pia-mari.wehrling@vgregion.se
  • Botanisera och välj vilken/vilka filmer du skulle vilja visa, kontakta Pia-Mari igen för länkar till visningskopia (DCP) av de filmer du vill ha.

Frame tipsar

Frame sker bara en gång om året, men du vill väl göra film mest hela tiden? Det finns mängder av filmtävlingar och festivaler under året dit du kan skicka in dina filmer. FilmCloud har samlat webbtjänster för att hålla reda på deadlines, och har också en lista över massor av filmarrangemang både i Sverige och världen.

Som filmare kan man behöva pengar för att förverkliga sin filmidé. Det kan också vara toppen att få stöd genom att låna teknik, ta in en mentor, få utnyttja en särskild lokal eller något annat specifikt för just ditt filmprojekt. FilmCloud har samlat länkar för dig som gör film i Västra Götalandsregionen. 

FilmCloud är Västra Götalandsregionens plattform för unga filmare 18–30 år med fokus på talangutveckling. Som medlem i FilmCloud kan du använda hela webbplatsen filmcloud.se som även fungerar som en mötesplats där medlemmarna kan kommunicera med varandra genom forum, visa sina filmer och presentera sig själva och sina projekt. Du får också tillgång till olika program, aktiviteter och stöd. Det kostar ingenting att vara med i FilmCloud.

Prenumerera på Frames nyhetsbrev och få information löpande.

Senast uppdaterad: 2021-02-08 13:01