Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Konstartsövergripande projekt och aktiviteter

Är du till exempel konstnär, musiker, filmare, poet, cirkusartist, skulptör, författare, arkitekt, dansare, slöjdare eller skådespelare? Jobbar du på frilansbasis? Då tillhör du den grupp vi kallar för fria utövare. Förvaltningen för kulturutveckling arbetar inom arkitektur, dans, cirkus, film, konst, litteratur, musik, teater och slöjd. Här hittar du konstartsövergripande projekt och aktiviteter för fria utövare inom dessa områden.

Bidrag och stipendier hittar du här...

Förvaltningen för kulturutveckling gör just nu en genomlysning av kulturkluster i Västra Götalandsregionen. Ett kulturkluster är olika konstnärsdrivna verksamheter, organisationer, föreningar eller enskilda utövare som finns inom ett geografiskt avgränsat område.

Är du en del av ett kulturkluster som du vill sätta på kartan? Eller är du kulturutövare och vill bli sammankopplad med ett kluster i ditt närområde? 

Hör av dig till: therese.ytter@vgregion.se

Helpdesk för kulturstöd

Med anledning av pandemin driver vi en helpdesk för aktörer inom kultur, kulturarv och naturarv. Behöver du ett bollplank, vägledning om var du kan söka stöd, eller råd om hur du kan gå vidare? Kontakta oss!
En kvinna som tittar ut genom en röd ridå.

Gör turné till succé

Väntar du otåligt på att få möta din publik igen? Här är en kurs i att utveckla din föreställning för barn och unga! Ta chansen att lyfta din föreställning, skaffa nya kontaktytor och berika konstnärskapet med lust och nya insikter. Sök senast 24 mars.

Arts and Business – webbkurs

Art and Business är en satsning för att öka kunskapen om företagande hos kreatörer och konstnärer i Västra Götaland. Målgrupp är professionella utövare inom kulturella och kreativa näringar verksamma i Västra Götaland. Kursen pågår 22 februari-31 mars 2021. Sök senast 7 februari.

Mixed Minds

Mixed Minds är vår tvärkonstnärliga plattform där vi erbjuder fria utövare från alla konstformer regelbundna konstnärssnack, workshops och konstnärliga labb.

Pengar – om kulturstöd

Årligen arrangerar vi en dag om kulturstöd för frilansare inom alla konst- och kulturformer. Vi bjuder in en rad organisationer som berättar om sina stödformer.
Ett stiliserat kuvert i en blå cirkel mot grå bakgrund.

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Förvaltningen för kulturutveckling skickar ut nyhetsbrev inom flera olika områden. Här får du en överblick över alla nyhetsbreven och kan bocka för vilka du vill prenumerera på. Trevlig läsning!
Senast uppdaterad: 2021-04-28 11:12