Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

AIR Litteratur

AIR Litteratur Västra Götaland ger författare och översättare från hela världen plats och tid till konstnärlig utveckling genom att erbjuda residensvistelser på flera platser i Västra Götaland. Residensen fokuserar på konstnärligt undersökande arbete och ger möjlighet till inspiration och fördjupning.

Syftet med residensprogrammet AIR Litteratur Västra Götaland är att stödja litteraturen som konstform, litterära utövare och litterärt arbete med dialog och utbyte.

Under 2021 har AIR Litteratur Västra Götaland tre olika inriktningar på residensprogrammen:

  • AIR Litteratur vistelsestipendium – residens på Villa Martinson i Jonsered.
  • AIR Litteratur bibliotek – residensprogram i samarbete med bibliotek i Västra Götaland.
  • AIR Litteratur plats och kultur – residensprogram i samarbete med fria kulturaktörer i Västra Götaland.

Här hittar du stipendiaterna inom AIR Litteratur vistelsestipendium och AIR Litteratur bibliotek 2021.

Här hittar du de kulturaktörer som kommer att vara värdar inom AIR Litteratur plats och kultur, och de författare som fått vistelsestipendier 2021/2022

Om AIR Litteratur Västra Götaland

Det litterära residensprogrammet AIR Litteratur Västra Götaland etablerades hösten 2015 och har tagit emot både svenska och utländska författare och översättare. Sedan årsskiftet 2019/2020 samordnar Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götalandsregionen arbetet med de litterära författar- och översättarresidensen.

Förvaltningen för kulturutveckling arbetar i enlighet med Kulturstrategi för Västra Götaland, den regionala kulturplanen 2020–2023 och den regionala biblioteksplanen 2020–2023. Litteraturen som konst- och kulturområde gynnas av att litterära utövare kan utvecklas och verka i samspel med sina läsare på olika kulturella scener och mötesplatser. Residensvistelserna bidrar till vidgat deltagande, internationalisering, att platsens identitet stärks och ett ökat antal angelägna forum för det offentliga samtalet.

Johanna Lindström

Koordinator
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-10-13 11:52