Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Regionalt nätverk för litterära arrangörer

Vill du vara med i ett regionalt nätverk för litterära arrangörer? Vill du träffa andra arrangörer och få inspiration, bolla tankar, idéer tillsammans? Förvaltningen för kulturutveckling bjuder in till sex träffar per år med det regionala nätverket för litterära arrangörer i Västra Götaland.

Syftet med nätverket är att skapa ett gemensamt forum för diskussion, idéutbyte och samverkan och därmed söka stärka förutsättningarna för litterära arrangörer att verka i regionen. Nätverket är öppet för alla som arrangerar litterära program, som litteratur- och poesifestivaler, bokmässor och kulturföreningar.

Datum för nätverkets träffar hösten 2021: 9 september, 28 oktober och 2 december. Nedan kan du läsa mer om innehållet i träffarna.

Platsutveckling, 9 september kl. 15:00-16:30

Vi talar om platsutveckling utifrån ett arrangörsperspektiv och om platsens förutsättningar. Carita Forslund berättar om hur arrangörskonsulenterna arbetar utifrån plats och arrangörskap. Karin Lundmark berättar om platsutveckling och visar en film med exempel från Not Quite och Källö Knippla. Träffen avslutas med samtal i mindre grupper.

Delade resurser & hållbara arrangemang, 28 oktober 15:00-16:30

(Information kommer inom kort)

Pengar och kulturstöd, 2 december, 15:00-16:30

Den 2 december talar vi om pengar och kulturstöd. Eva Fred, konsulent litteratur, medverkar och talar om Litterärt arrangörsstöd. Vi tittar även närmre på de stöd som är aktuella för litterära arrangörer på nationell, regional och kommunal nivå. Sist öppnar vi upp för stödstuga där du kan ställa just dina frågor.

Är du intresserad av att medverka eller vill veta mer? Kontakta Therese Ytter, litteraturkonsulent therese.ytter@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2021-10-13 15:03