Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kompetensutveckling för sångare i Trollhättan i augusti

I samarbete med Nordic Song Festival genomför Förvaltningen för kulturutveckling en kurs för sångstuderande med regional anknytning. Kursen äger rum i Trollhättan den 16-18 augusti, parallellt med festivalen.

Tre sångstuderande, Karolina Wallin Ageus, Maja Peining och Sandra Wettergren, alla med regional anknytning, kommer att få coachning av en välrenommerad pianist, ackompanjatör och interpret, Magnus Ricklund. Han har under många år arbetat som ackompanjatör och interpret för musikstuderande på Högskolan för scen och musik i Göteborg och han är även en hängiven kammarmusiker.

– Det är vanligt att musikstuderande använder sommaren till att förkovra sig, kanske söker de sig till kurser utomlands. Vi arbetar för att utveckla kulturen och ett sätt kan vara att stötta kulturutövare att förbereda sig för en professionell karriär.  Det känns därför väldigt bra att erbjuda kompetensutveckling på hemmaplan för dessa studenter i sommar, förklarar Maria Lith, musikproducent på Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götalandsregionen.

Kursen genomförs för andra året. Deltagarna har valts ut efter att ha ansökt om deltagande i Nordic Song Festivals master classes.  

Om Nordic Song Festival

Nordic Song Festival grundades 2014 och har som vision att utveckla, sprida och vårda den nordiska kultur- och visskatten. Varje år i augusti hålls festivalen i och omkring Trollhättan och bjuder på såväl konserter, föreläsningar som master classes. Här finns möjligheter för den som vill utvecklas inom sång och komposition. Men också för den som bara vill njuta och lyssna till underbar musik och sång. Nordic Song Festival är en festival för alla. Festivalen äger rum 10–18 augusti 2021. Läs mer om festivalen här...

Maria Lith

Producent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-08-17 12:18