Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Folkmusikresidens i Dalsland 2020

Folkmusikgruppen Grit Quartet

I september 2020 arbetade en grupp folkmusiker på Not Quite/Fengersfors Bruk, Fengersfors i Dalsland. De deltog i vårt folkmusikresidens, där vi skapar möjlighet för utövare inom det konstnärliga fältet att arbeta fokuserat tillsammans.

Folkmusikkvartetten bestod av Oskar Reuter, Anna Larsson, Jonathan Larsson och Guro Kvifte Nesheim. Med instrumenten nyckelharpa, gitarr, dragspel och hardanger d’amore skapar de ett ljudlandskap ur ett utmejslande och utforskande i olika folkliga traditioner.

Parallellt med folkmusikresidenset pågick även ett slöjdresidens, och avslutningen för residensperioden blev en miniturné med folkmusik och scenisk slöjd i Bengtsfors, Dals-Ed och Mellerud.

Slöjdresidenset och folkmusikresidenset ingick i ett större projekt, där Förvaltningen för kulturutveckling under 2020 byggde upp en ny musiknod i Dalsland. Läs mer här...

Senast uppdaterad: 2021-03-26 14:08