Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Residens för populärmusik på Koster 2021

Indietrion Chivvy, tre personer klädda i svart i ett skimrande lila-rosa ljus.
Fotograf: Emil Daniel

Förvaltningen för kulturutveckling ger frilansande musiker inom populärmusikområdet i Västra Götalandsregionen plats och tid till konstnärlig utveckling genom ett musikresidens på Kosteröarna hösten 2021. Residenset fokuserar på konstnärligt undersökande arbete i samarbete med en producent och innebär en möjlighet till inspiration och fördjupning. Residenskonstnärer är indietrion CHIVVY från Göteborg.

CHIVVY är en drömsk indietrio från Göteborg. Bandet startade 2012 och har under det fd bandnamnet The Tape setts turnera på många scener i Europa och runt om på Sveriges indiescener. Under hösten 2020 gjorde trion en nystart och med nya bandnamnet CHIVVY släpptes tre singlar, musikvideos och i maj det självbetitlade debut-albumet. CHIVVY har sedan dess fått mycket uppmärksamhet och lovord från såväl svensk och internationell press. 

Ljudbilden är känsloladdad, stor och kraftfull men samtidigt atmosfärisk, lågmäld och fylld av mystik. CHIVVY skapar en känsla av både vemod och hopp, nostalgi och nytänkande som inte lämnar någon oberörd.

Under residenset kommer trion att fördjupa sig i textförfattandet samtidigt som de utforskar mer elektroniska element i sin ljudbild. Planen är att färdigställa material till ett kommande släpp som påbörjats under våren, där mer personliga berättelser och händelser ur medlemmarnas liv får stå i fokus.

Detta ingår i residenset

Arvode: För residensveckan utbetalar Förvaltningen för kulturutveckling 6 000 kronor per person mot faktura.
Coachning: Innan residenset får residensmusikerna möjlighet att träffa en producent/coach vid sex tillfällen.
Replokal och studio: Under residensperioden får musikerna tillgång till boende och repetitionslokal med enklare PA-teknik. Under fyra dagar har gruppen tillgång till inspelningsstudio, studiotekniker och producent.
Resor: Resor inom Norden – Koster tur och retur – ingår. 
Boende: Boende i två lägenheter, i anslutning till studion. Det finns möjlighet att laga mat både vid repetitionslokalen och vid boendet.

Praktisk information

Plats: Kosteröarna utanför Strömstad, Strömstads kommun.
Period: vecka 40, dvs. 3-10 oktober 2021.
Tillgång till studio: Fyra dagar i vecka 40 (onsdag-lördag).
Coachning: Sex tillfällen under 2021.

Om residenset

Förvaltningen för kulturutveckling vill undersöka hur musikkulturen kan ges plats för att skapa ett levande samhälle året runt på Kosteröarna. Genom att bygga upp en konstnärlig plattform i nära samverkan med boende, lokala arrangörer och musiker, siktar vi på mer kultur även under lågsäsong.

  • Residenskonstnärerna får tid för fokuserat arbete, reflektion, undersökande och utveckling av det egna konstnärliga uttrycket.
  • Vi låter publiken delta i den konstnärliga processen under ett publikt möte och fördjupar relationen till lokalsamhället.
  • Det publika mötet engagerar fler arrangörer i ett tidigt skede, för att kunna ta emot ett work in progress eller färdigt verk längre fram.

Jonathan Björk

Producent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2022-02-17 12:27