Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Digitala portfoliovisningar

För att nå ut till yrkesverksamma konstnärer arrangerar Statens konstråd portfoliovisningar i hela landet mellan april och september 2021. Fokus för dessa portfoliovisningar är dels inköp av konst till Coronasamlingen, dels att lära känna nya konstnärskap för eventuella framtida samarbeten. Alla slags konstnärliga uttryck är välkomna.

I Västra Götaland har curatorer i respektive delregion; Fyrbodal, Skaraborg, Sjuhärad och Göteborg, anlitats för att förmedla konstnärer till de digitala portfoliovisningarna.

De digitala portfoliovisningarna för Statens konstråd äger rum den 26 och 28 maj 2021 för Västra Götalandsregionen. Tillgång att visa sina alster har konstnärer som är folkbokförda i Västra Götalandsregionen.

De digitala visningarna sker via Teams och är öppna för landets yrkesverksamma inom konstsektorn. Varje konstnärskap ägnas 15 min under den digitala presentationen.

Visningarna ska bidra Statens konstråd med en aktualiserad bild över landets samtida konst och kommer att genomföras i hela landet under 2021. Vidare är detta ett av Statens konstråds verktyg att uppnå en vidgad representation av landets konstnärer i sitt nätverk.

Statens konstråds kärnuppdrag är att utveckla den samtida konsten i det offentliga rummet. Utvecklingsarbetet sker via uppdrag, inköp och nya sätt att arbeta. Statens konstråd har tilldelats 25 miljoner kronor i extra medel för att öka statens förvärv av konst under året 2021. Satsningen syftar till att stötta det svenska konstlivet under coronapandemin. Visionen är att inköpen med de extra medlen under 2021 ska lämna ett varaktigt avtryck i den statliga konstsamlingen, ett avtryck som kan beskrivas som en distinkt samling i samlingen. De inköpta verken ska utgöra en betydande del i de nya konstkollektioner som Statens konstråd kommer att producera och placera de kommande 1–3 åren. Därigenom får fler medborgare möjlighet att möta den samtida konsten i sin närmiljö. Läs mer här...

För frågor kring ansökan att delta i portfoliovisningarna skicka e-mail till konsulenten Camilla Alexandersson

Camilla Alexanderson

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-07-15 14:23