Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Linberedningsträff - på Västergötlands Museum, Skara

Lindockor av häcklat lin på ett träbord

Välkommen på Bråtagille-bråkkalas-beredningsträff: Från linhalm till spinnbart material. Nu bereder vi 1 kvm lin på Västergötlands museum! Ta med ditt eget rötade lin eller prova på med vårt. Det finns också möjlighet att prova att spinna lin på spinnrock!

Datum

25 oktober kl 17:30-20:30

Plats

Västergötlands museum, Stadsträdgården Skara.

Annordnare

Arrangemanget sker i samverkan med Västergötlands museum och Hemslöjdskonsulenterna i Västra Götaland.

Anmälan

Anmäl dig till Västergötlands Museum telefonnummer 073-812 00 06, ulrika.eriksson@vgmuseum.se senast kl 11 den 25 oktober.
Är det så att du inte har möjlighet att komma till 17.30 så hinner du prova på processen på kortare tid. Berätta gärna vilken tid du räknar med att komma när du anmäler dig och om du har någon matallerig.

Karta/vägbeskrivning:

Karta på vastergotlandsmuseum.se

Att tänka på för dig som ska delta

Det kostar 50 kr att delta och då ingår kaffe/te och macka. Har du med dig eget rötat lin är det viktigt att det är helt torrt. Har du inte eget lin har vi rötat lin så att du kan prova på. Det finns också möjlighet att prova på att spinna lin på slända och spinnrock samt att slå rep av lin. 

Ha på dig varma oömma kläder!

Övrigt

 

Ansvarig konsulent:

Maria Claesson kristina.brandt@vgregion.se 070-662 68 07

< Tillbaka till listan över linberedingsträffar

Senast uppdaterad: 2021-10-19 08:31