Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Slöjdkafé på Borås museum

slöjdmaterial på ett bord

I vår blir det Slöjdkafé i verkstan på Borås museum. Inga förkunskaper krävs. Det är gratis. Och det är väldigt roligt att slöjda tillsammans. Välkommen!

25 februari kl 15-17:30 Broderi för dekoration 

Kom och slöjda tillsammans.

Vi dekorerar ullfilt med sömmar, filtbitar, pärlor och knappar. Material finns, eller så tar du med dig ditt eget. Filtbiten ska sedan användas till en påse som vi monterar nästa tillfälle.                       

10 mars kl 15-17:30 Skarvsöm, påse med utgång från tidigare broderi 

Kom och slöjda tillsammans.

Vi monterar ullfiltsdelarna från föregående tillfälle till en påse. Vi använder skarvsömstekniken som ger fina effekter i sömmarna.  Var du inte med innan kan du sy ihop filtdelarna till en egen påse.

17 mars kl 15-17:30 Tovning armband, figur 

Kom och slöjda tillsammans.

Vi prövar på att våtttova armband i färger vi tycker om. Vi klipper form av skumgummi som vi täcker med ullfibrer och tovar ihop. Sedan dekorerar vi med pärlor och stygn.

Tisdag 

31 mars kl 15-17:30 Väva kvadrat 

Kom och slöjda tillsammans.

Vi väver utan vävstol och knyter ihop naturens material till en vävram. Du väljer själv vilket motiv och vilka material du ska fylla din väv med.

Senast uppdaterad: 2021-01-21 08:51