Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Slöjd på Kulturkalaset 2021

Putsat gammalt hus i lummig miljö

Göteborgs Kulturkalas är i år förlagt på olika platser runt om i Göteborg. Hemslöjdskonsulenterna hittar du på Slöjdpark Kviberg där vi träffas i dagarna tre och slöjdar tillsammans

den 20-22 augusti möts vi under Göteborgs Kulturkalas på Slöjdpark Kviberg på Krutbacken. En lummig oas där vi på ett pandemisäkrat sätt kan träffas och slöjda. Det blir tre olika workshops som du kan delta i och du bokar en plats innan eller ser om det finns en drop in-plats vid ingången. Mer information om hur bokningen går till kommer.

Gör ditt eget hopprep

Workshopledare: Anders Lindberg
Hoppa rep är inte bara för boxare och småflickor, det är suverän träning och man kan tävla eller leka på många sätt med ett hopprep. I workshopen slöjdar du två handtag och slår ditt eget rep. Workshop vänder sig till 1 barn från 6 år och 1 vuxen tillsammans.

Fri tälj

Workshopledare: Markus Rönnemark och Thobias Bågmark.
Sitt ner i grönskan och lär dig grunderna i täljning, täljgrepp och hur en täljhäst används. Du hinner göra ett mindre projekt kanske en stekspade eller ett täljt rör eller smörkniv, det som du har behov av. Workshopen vänder sig till vuxen eller barn från 13 år i vuxens sällskap. Observera att all täljning sker på egen risk och under eget ansvar.

Linberedning

Workshopledare: meddelas inom kort
Du får lära dig om linet, hur det växer och de olika momenten från en linstjälk till fiber som kan spinnas till garn. Du får praktiskt prova på de olika beredningsmomenten; bråkning, skäktning och häckling. Workshopen vänder sig ungdom/vuxen som är intresserad av att lära dig mer om linberedning

Du hittar slöjdparken uppe i skogen bakom Beachvollybollcentret. 

Karta över krutbacken
Senast uppdaterad: 2021-08-17 15:40