Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Slöjdhandledarutbildningen

Logga i form av text mot vit bakgrund som säger Slöjdhandledarutbildningen

Slöjdhandledarutbildningen vänder sig till dig som arbetar i kulturskolan eller grundskolan, särskolan eller förskolan. Den passar också museipedagoger och barn- och ungdomsledare i olika föreningar. Kort sagt, till dig som vill öka barns möjlighet att slöjda.

Du kanske vill dra igång en helt ny verksamhet, ser slöjden som ett komplement till befintliga aktiviteter eller vill starta en slöjdklubb? Utbildningen, med sex träffar under en termin, utgår ifrån den traditionella slöjden där vi arbetar med enkla tekniker, handverktyg, material från naturen och ett smart resurstänk. Denna slöjd är lätt att anpassa efter var och ens förutsättningar och behov, vilket medför stora möjligheter till fritt skapande och kreativ utveckling. I handledarutbildningen ingår slöjden i ett tvärkulturellt sammanhang med lek, berättande och musik. Hemslöjdskonsulenterna Sara Degerfält och Hillevi Skoglund leder utbildningen tillsammans med olika inspiratörer..

Slöjdhandledarutbildningen 2021 kommer att hållas på det anrika Slöjdlärarseminariet på Nääs utanför Floda med 6 heldagsträffar. Den var planerad att börja under våren men på grund av pandemin flyttar vi den till hösten istället och hoppas att vi har en bättre situation då. Upplägget ser ut så här:

19 augusti - Barnen och hemslöjden

3 september - Slöjd för alla barn

21 september - Slöjda säkert tillsammans

8 oktober - Barnen i skogen

9 november - Den magiska slöjden

2 december - Barnen på jorden

Kostnad: 3500 kr.
I avgiften ingår föreläsningar och handledning, kaffe och te med lättare tilltugg, slöjdmaterial, kurslitteratur samt olycksfallsutbildning.

Anmälningstiden har passerat men har du frågor om utbildningen är du välkommen att kontakta hemslöjdskonsulent Sara Degerfält.

Kursen arrangeras som ett samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan och Förvaltningen för kulturutveckling. 

Senast uppdaterad: 2021-07-15 15:06