Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Folkdräkter och bygdedräkter

Här hittar du material och information till folk- och bygdedräkter i Västra Götaland.

Gräfsnäsgårdens dräktbutik 
Material till bygdedräkter och kunnig personal som kan hjälpa dig. Har studiecirklar i att sy sin egen dräkt och kan även förmedla kontakt till uthyrare av dräkter. 
Gräfsnäsgården Slottsskogen
413 08 GÖTEBORG 
031-41 45 26 
www.bergersjo.com/Folkdansringen

HB Toarpsdräkt
Material till Toarpsdräkter. Besök efter överenskommelse.
Liljebergsgatan 27 
506 39 BORÅS
033-12 81 52
toarpsdrakt@telia.com 

Ingers Hemslöjdsservice
Allt material för 11 folkdräkter i norra Älvsborg, Dalsland och Götaälvdalen. Dessutom en mångfald av standardmaterial för en stor del av Sveriges folkdräkter, folkdräktsskor, strumpor, broderigarn, väv- och knypplingstillbehör. Syr upp på beställning. Öppet efter överenskommelse 
Basungatan 3 
543 36 Tibro   
0504-120 55 
http://www.hemslojdsservice.se/

Dräktrådet i Västra Götaland har representanter från Svenska folkdansringen, hemslöjdsföreningarna, hembygdsförbundet och hemslöjdskonsulenterna. Vidareförmedlar kontakt till ansvariga för respektive dräkt.
Vill du veta mer kontakta någon av Slöjd i Västs konsulenter.

De sju häradernas hemslöjdsförening har tagit fram häften som beskriver hur dräkterna från Sjuhärad ser ut och hur man kan klä sig. Häftena kan köpas hos Slöjd & Byggnadsvård och Borås museum. Du kan även beställa häftena direkt från oss. Det finns ett häfte per härad. I häftena från Gäsene, Redväg och Vedens finns det kvinnodräkter. I häftena från Bollebygd, Kind, Mark och Toarp finns det både mans och kvinnokläder.

Senast uppdaterad: 2020-10-06 15:35