Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Geert van der Vossen – synliggör Coronas offer

blommor av metall

Ingen maskin eller svetsrobot kan göra det Geert gör. I sin verkstad hemma på gården i Broddetorp sorterar han metallskrot och svetsar sedan ihop allt från blommor till kaminer. Materialet kommer från industrin och kallas för spill, skrot eller avfall. Det kan till exempel vara små runda metallbitar från en maskin som stansar hål, eller stumpar och ändbitar. Upcycling – att skapa något nytt av avfall.

Synliggör Coronans offer

Just nu har Geert uppmärksammats både i tv och tidningar för sin stora satsning på att synliggöra hur många som dör av corona-viruset. Genom att placera ut en metallblomma för varje dödsfall på ett fält, skapar Geert en stor blomsteräng. I början var avståndet två meter mellan blommorna, men det fick snabbt bytas till en halvmeter – annars fick det inte plats. Följ hans arbete på instagram - ”denflygandegnistan”. Du kan också besöka ängen. Du hittar en vägbeskrivning på hemsidan www.denflygandegnistan.se

I butiken på Slöjdens Hus

I butiken på Slöjdens Hus i Skövde finns en del av Geerts föremål, bland annat klot, blommor och ljushållare (se fler bilder på föreningens Facebook).

Aktuell utställning

Geert är också aktuell med en utställning på Handkraft i Trollhättan. Hans utställning är förlängd och pågår också under maj månad. Titta in på Handkrafts hemsida för mer info.

Mer om Coronaängen

Det har rapporterats om Geerts arbete i så väl press som Radio och TV, klicka på länkarna om du vill ta del av inslagen.

Geert på p4 skaraborg

Geert på TV4 

Senast uppdaterad: 2021-02-08 14:37