Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Slöjdresidens

I vårt arbete med residens vill vi ge slöjdare tid och plats för skapande, och möjlighet till konstnärlig utveckling. Vi vill också involvera människor och verksamheter på platsen för residensen, därför samverkar vi med kommuner och lokala aktörer.

Hösten 2020 arrangerade vi vårt första slöjdresidens i Åmåls kommun i Dalsland. Där fick en slöjdare arbeta fokuserat under en residensperiod, sida vid sida med en grupp musiker som deltog i ett folkmusikresidens. Deltagarna från båda residens uppmuntrades till möten och samverkan. Residensperioden följdes sedan av en gemensam turné.

Den grundläggande tanken var att titta på möjligheterna för en mötesplats för folkliga uttryck i Dalsland. Residensen var också en del i ett större, långsiktigt arbete där Förvaltningen för kulturutveckling, tillsammans med lokala aktörer, undersöker hur kultur kan bidra till att skapa ett levande samhälle, året om. Läs mer här...

Slöjdresidens 2021

Under våren 2021 utlyser vi ett nytt slöjdresidens som på samma sätt kommer att samverka med ett folkmusikresidens. Satsningen på slöjdresidens kommer att fortsätta, och fler residensutlysningar kommer under året.

Kleva Slöjdbiotop

Sök vårt slöjdresidens i Fengersfors 2021

Förvaltningen för kulturutveckling ger slöjdare plats och tid till konstnärlig utveckling genom att erbjuda ett slöjdresidens i samarbete med Kleva Slöjdbiotop. Residenset har temat ”skogsklok” och är en möjlighet för dig som vill få ro att utveckla ditt slöjdande i ett nytt sammanhang och möta andra som skapar. Residenset har plats för tre deltagare. Sök senast 3 maj.

Jonatan Malm

Länshemslöjdkons
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-04-01 12:16