Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Teater

Förvaltningen för kulturutveckling arbetar för att barn och unga i hela Västra Götalandsregionen ska få ta del av scenkonst av högsta kvalitet.

Det gör vi till exempel genom att förmedla kvalitetssäkrade teaterproduktioner via Kulturkatalogen Väst och att erbjuda kommuner, utövande konstnärer samt kulturlivets institutioner fortbildningar och nätverk. Vi driver också utvecklingsprojekt inom scenkonst och har ett tydligt uppdrag att verka för mångfald och kvalitet inom teatern, för en kultur som når och angår alla invånare i Västra Götaland.

Nätverk för teater- och dramapedagoger

Nu startar Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götalandsregionen ett nytt nätverk för teater- och dramapedagoger. Här kan vi bland annat diskutera gemensamma utvecklingsfrågor, samarbeten och fortbildningsbehov inom teater- och dramapedagogik. Nätverket har en första digital träff 2 februari 2022.

Kulturkatalogen Väst

I Kulturkatalogen Väst finns ett brett utbud av professionell scenkonst, workshops, projekt, skolbiofilmer och besöksmål. Allt är riktat till barn och unga, allt är kvalitetssäkrat och allt omfattas av det regionala arrangörsstödet.

Nystart kulturliv

Nu nystartar vi kulturlivet i regionen! Med tidigare erfarenheter och nyvunna kunskaper kan vi tillsammans verka för ett rikt, hållbart och långsiktigt kulturliv. Här har vi samlat flera av de verktyg och stöd vi kan erbjuda för just nystarten.

Techformance

Techformance är ett digitalt verktyg och en arbetsmetod där traditionell scenkonst möter spelvärlden. Projektet tar fram konkreta digitala verktyg med som scenkonstbranschen ska kunna använda för att skapa delaktighet, nya berättelser och konstnärliga upplevelser för barn.

Centre Stage Online

Centre Stage Online är en webbutbildning som är framtagen för utövare inom scenkonst och musik. Kursen är till för dig som vill utveckla din kommunikation och ditt konstnärliga ledarskap. Kursen en del av det större europeiska samarbetsprojektet Centre Stage som syftar till att främja villkoren för konstnärligt verksamma kvinnor inom scenkonst i Europa, på både individuell och strukturell nivå.

FLÄTAN 2021

Vi är medarrangörer till FLÄTAN, en regional teaterfestival som riktar sig till barn mellan 10 och 13 år och deras teaterpedagoger. De medverkande teatergrupperna skapar tillsammans en föreställning utifrån helt nyskriven dramatik framtagen till projektet. Den storslagna avslutningen är en teaterfestival på Regionteater Väst i Uddevalla hösten 2021, där alla medverkande grupper spelar upp sina pjäser.

Ann-Charlotte Eldh

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Angelica Hadzikostas

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-12-15 10:57