Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Save the date - visning och panelsamtal om techformance

Visning och panelsamtal om techformance hålls fredagen 4 december. Strecka kalendern redan nu.

Fjärde december ges du möjlighet att titta in i techformance-verkstaden när regissören Jimmy Meurling tillsammans med tre skådespelare framför en techformance. I den fysiska publiken finns bland annat en skolklass som är med och driver berättelsen framåt tillsammans med skådespelarna. Du betraktar det hela digitalt – från din dator, läsplatta eller mobiltelefon. I det efterföljande panelsamtalet är fokus gameifikation och delaktighet.

Anmälan

  • Vad: Visning och panelsamtal om techformance
  • Var: Vid din dator.
  • När: Fredagen den 4 december. Förmiddag. Exakta tider skickas ut under hösten.
  • Kostnad: Det kostar ingenting att delta på visning och panelsamtal om techformance.

Panelen

Techformance är ett verktyg där olika världar möts för att skapa innehåll för fler att ta del av. Därför är deltagarna i det efterföljande panelsamtalet från olika områden: teater, dataspelsbranschen och personer med erfarenhet och kunskap kring kognitiv tillgänglighet.

Du kommer ges digitala möjligheter att kommentera eller ställa frågor till paneldeltagarna.

Vad är techformance?

Med utgångspunkt i publikens tekniska och sociala förutsättningar ger en techformance mötet med teater en ny form och betydelse, ökar den interaktiva graden och agensen, det vill säga känslan hos publiken att den kan påverka innehållet i sin teaterupplevelse. Inte helt olikt upplevelsen i ett digitalt rollspel. Det bidrar till att öka intresset hos en generation som lärt sig att underhållning går att påverka.

Techformance gör det möjligt för en regissör att i en verktygslåda välja bland digitala verktyg för att göra teatern interaktiv. Det kan exempelvis vara att ge publiken kollektiva och individuella val som påverkar berättelsen, eller följa och styra en karaktär. Exakt vad som erbjuds avgör teatern utifrån sin konstnärliga idé.

Techformance på två minuter

Se filmen här nedan för att höra Lotta Eldh, en av upphovskvinnorna bakom techformance förklara vad techformance är och varför det kan bli viktigt för scenkonsten i allmänheten och teater i synnerhet.

 

Senast uppdaterad: 2020-10-13 16:50