Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ny plan för Gammelgården i Bengtsfors

Publicerad: Uppdaterad:

Gammelgården i Bengtsfors är en av länets största hembygdsgårdar. Nu har Västarvet Kulturmiljö färdigställt en vård- och underhållsplan för hembygdsgårdens kulturhistoriskt värdefulla byggnader.

Gammelgården är ett populärt besöksmål, högt belägen på Majberget ovanför Bengtsfors samhälle. Sammantaget finns här ett 25-tal byggnader. Några av dem används sommartid som vandrarhem.

Stöd för hembygdsföreningen

Vård- och underhållsplanen skall vara ett stöd för hembygdsföreningen i förvaltning, skötsel och underhåll av byggnaderna så att de kan fungera i nutid och bevaras till eftervärlden. Liknande vård- och underhållsplaner har Västarvet Kulturmiljö utfört för bland annat Snarhögsgården i Åmål, Ramnaparken i Borås och Åsle Tå i Falköpings kommun. Västarvet utför även vård- och underhållsplaner för byggnadsminnen, kyrkor och kyrkogårdar, samt kyrkliga inventarier.

Storstugan på Majberget ovanför Bengtsfors samhälle
Publicerad:
Uppdaterad: