Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet Hoppa till chatbot

Söka bidrag?

Förvaltningen för kulturutveckling fördelar inga bidrag men hjälper gärna till med information kring var man kan söka ekonomiskt stöd.

Enskilda personer, kommuner, stiftelser och bolag kan ansöka hos Länsstyrelsen om ett statligt bidrag för att vårda kulturhistoriskt värdefull bebyggelse, ett så kallat byggnadsvårdsbidrag. Upprustning som blir dyrare än normalt kan delvis finansieras genom bidraget, vilket kan ge 50–90 procent av den överkostnad som är kulturhistoriskt motiverad.

Klicka här för att läsa mer om bidrag inom Kulturmiljöverksamhet hos Länsstyrelsen.

Mer specifikt om byggnadsvårdsbidrag kan du läsa här.

Hos Jordbruksverket kan man också söka olika former av projektstöd och investeringsstöd inom ramen för landsbygdsprogrammet. Klicka här för att komma till stöd i landsbygdsprogrammet.

Länsstyrelsen har tagit fram en bra sammanställning av stöd och bidragsmöjligheter till åtgärder och insatser för att nå miljömålen. Här finns många bra uppslag och möjligheter. Klicka här för att komma till Var finns pengarna?

Senast uppdaterad: 2020-07-16 14:25