Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Arrangörsskuggan

Fyra skuggor av personer som gör olika gester mot en gul bakgrund.

Undrar du ibland hur andra arrangörer gör för att lyckas? Med Arrangörsskuggan ger vi dig som är kulturarrangör i Västra Götaland möjlighet att resa till ett annat land för att skugga en arrangör som du är nyfiken på. Förhoppningsvis leder skuggningen till både egen utveckling och framtida samarbeten, som är gynnsamma för de egna arrangemangen.

Förvaltningen för kulturutveckling bokar och betalar resa och boende, övriga kostnader står du/ni för själva. Efter genomförd skuggning vill vi ha en skriftlig rapport, och gärna några bilder, som vi kan publicera på vår webb. Urval sker utifrån er motivering, och besked lämnas inom två veckor efter sista ansökningsdag. Tänk på att en skuggning är mer än ett studiebesök. En skuggning innebär att du har etablerat kontakt med arrangören och kommit överens om att du/ni går bredvid i några dagar.

Under 2020 ersattes Arrangörsskuggan av ett ekonomiskt stöd för att utveckla nya verksamhetsformer under coronapandemin, då resor inte var möjliga. Vi planerar att göra en liknande utlysning under 2021, mer information kommer här på hemsidan efter hand. 

Spana in tidigare skuggningar

Sedan 2016 har olika kulturarrangörer fått möjlighet att skugga en arrangör. Du kan ta del av skuggberättelserna här.

Carita Forslund

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-07-19 10:24