Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Publiken & Arrangören

Texten publiken och arrangören mot en gul bakgrund, VGR:s logotyp

Samtalen Publiken & Arrangören rör olika teman inom arrangörskapet och förs med sakkunniga gäster som generöst delar med sig av sina erfarenheter. Med samtalen hoppas vi inspirera er arrangörer av alla slag genom att resonera kring frågeställningar och val som ni ställs inför i er roll.

I pandemitider har förutsättningarna för er arrangörer förändrats drastiskt och vi vill med dessa samtal inspirera och stötta, och fånga upp aktuella frågor kring arrangörskap. 

Vi började under 2020 erbjuda livestreamade inspirationssamtal för en ett brett arrangörsled för att fånga upp frågor som blev högaktuella under pandemiåret. Sedan dess har vi, liksom ni, prövat oss fram kring vilket format som passar bäst för digital förmedling. 
Episod 1 livesändes och Episod 2 kommer att släppas som en film som du kan se när du vill. Sedan får vi se - vi vill lära längst vägen och hitta den form som bäst når och engagerar er. Håll er uppdaterade här på vår hemsida efter hand.

Episod 1: Att skapa engagemang i ett digitalt arrangemang

I det här samtalet lade vi fokus på den digitala arrangören - vad krävs för att engagera sin publik, moderera samtal och evenemang. Hur kan möten, seminarier eller festivaler göras mer interaktiva och få deltagarna att känna sig mer delaktiga? Hur paketerar man ett digitalt arrangemang?

Samtalsdeltagare

Julian Namroud och Eddie Yalman, projektledare på HipHop Revolution Festival

Susanne de Paulis, projektledare kommunikation och Försäljning för Medeltidsveckan på Gotland

Victor Estby, verksamhetsledare för Bokdagar i Dalsland

Moderator

Ernesto Escobar, konsulent för arrangörsutveckling på Förvaltningen för Kulturutveckling

Samtalet livesändes den 26 mars 2021 men filmades så du kan ta del av det här. 

Episod 2: Inspirationskick för hållbara arrangemang

Video 28 maj 2021

Som kulturarrangör blir dina beslut längs vägen en central del i hur klimatsmart arrangemanget blir. Vad är det för val man behöver göra för att minska miljöpåverkan?  Hur ser en hållbar festival ut? Vad är utmaningarna och möjligheterna i gröna arrangemang? Vi lyfter på detta sätt metoder, möjligheter och perspektiv. 

I videon tipsar Ernesto om Guide i publikutveckling, den hittar du här!

Samtalsdeltagare

Louise Lidén, Live Green 

Thobias Johansson, Returkultur   

Samtalsledare

Ernesto Escobar, konsulent för arrangörsutveckling på Förvaltningen för Kulturutveckling

Ernesto Romero Escobar

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-07-19 10:26