Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vårt nätverk för publikutvecklare

En vit vägg med postitlappar i olika färger med text. Texten går inte att läsa.

Våra nätverksträffar är en branschöverskridande kunskapsarena för publikutveckling, för svenska konst- och kulturorganisationer.

Vi arrangerar tre till fyra träffar per år, oftast digitalt. Vi bjuder in svenska och internationella publikutvecklare som berättar om sitt arbete. En stor del av träffarna vigs också till att man som deltagare får utbyta idéer och erfarenheter och ofta leder föreläsaren någon form av workshop med gruppen.

Träffarna är till för dig som arbetar med publikutveckling på olika sätt - institutionschefer, kommunikationsdhefer, marknadsförare, producenter och programläggare.

Det är gratis att komma på våra nätverksträffar och anmälan görs här på webben efter hand som träffarna närmar sig.

Vill du få en inbjudan skickad till dig när en nätverksträff är på gång? Mejla oss så lägger vi till dig på utskickslistan.

Kommande nätverksträffar 2021

Post pandemic - the future role of arts and culture programming

Med Alan Brown

”During the past year we navigated the worst crisis to hit the arts and culture sector in modern times”, säger Alan Brown. Vilka effekter har pandemin fått för kulturinstitutionernas relation till publiken? Hur ser framtidens kulturella deltagande ut? Och hur förenar kulturinstitutioner sociala, konstnärliga och kreativa möjligheter i den fysiska såväl som digitala verkligheten. 

Webbinarium med Alan Brown, forskare och konsult från USA. Han är delägare i konsultfirman WolfBrown och arbetar främst med kulturinstitutioner och organisationer kring förhållningssättet till konsten i relation till en föränderlig värld. Alan är en efterfrågad talare vad gäller publikbeteenden och trender i kulturellt deltagande.

Fredagen den 10 september
Tid: kl. 14.00-16.00 
Plats: Online
Anmälan öppnar en månad innan

Skapa utställning för en person och bli relevant för många

Med Kirsten Thorseth Poppe

Nationalmuseet for konst, arkitektur och design i Oslo använder sig av succémetoden bakom tv-serien Skam när de tar fram öppningsutställningen till nya museet 2022. Möt Kirsten Thorseth Poppe som har överfört metoden från NRK och hör henne berätta om hur de skapar utställningen utifrån brukarnas behov och verklighet. NABC står for "need, approach, benefits, competition". Metoden är ett verktyg som har utvecklats vid Stanford University i USA och sätter brukarnas behov i centrum.

Torsdagen den 14 oktober
Tid: kl 10.00-12.00
Plats: Online
Anmälan öppnar en månad innan

Tidigare nätverksträffar

Under 2020 genomförde vi fyra nätverksträffar och fokus blev oundvikligen på publikarbete i kultursektorns omställning i pandemitider.

Johanna Hagerius

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-07-19 10:22