Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kompetensväxling 2.0

Kompetensväxling som symboliseras med flödesschema.

Sedan januari 2018 arbetar vi med ett pilotprojekt handlar om kompetensväxling på kulturarvsplatser.

Syftet med att arbeta med kompetensväxling och platsutveckling är att stödja dels ungas och nyanländas utbildning och insteg på arbetsmarknaden, dels de ideella föreningarna som driver kulturarvsplatser med potential att utvecklas till regionala besöksmål.

Helhetsgrepp på jobb och upplevelser

Genom att ta ett helhetsgrepp på utvalda platser kan det skapas en mängd olika arbetsuppgifter, till exempel mark-/landskapsvård, byggnadsvård, bemanning i café och butik, museum, guidningar, utställningar och marknadsföring. Från enkla till mer kvalificerade instegsjobb, feriearbete, praktik och företagsutveckling. Förhoppningen är att detta ska kunna bli en permanent verksamhet.

Projektets målsättning är att med stor kulturhistorisk och miljömässiga upplevelsevärden ska utvecklas som besöksmål samtidigt som det skapas en långsiktig, stabil föreningsverksamhet väl förankrad i lokalsamhället.

Projektet syftar till att utveckla kulturarvsplatser till besöksmål av regionalt intresse, samtidigt som unga, nyanlända och långtidsarbetslösa ges meningsfulla praktikplatser och arbetsuppgifter under kortare eller längre perioder.

Under året 2020 kommer Gammelgården i Bengtsfors kommun vara en del av projektet. Under sommaren kommer Gammelgården att fyllas med diverse olika aktiviteter både inom projektet Kompetensväxling 2.0, men även i föreningens egen regi.

Förvaltningen för kulturutveckling är projektledare för Kompetensväxling 2.0 som pågår under 2020.

 

Samarbetsparter i projektet

Läs mer om vår samarbetspartner i kompetensväxling 2.0:

Gammelgården i Bengtsfors webbplats 

Caroline Laudon

Utvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-07-22 12:06