Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

FUNK - en modell för tillväxt

"Forskning, utbildning, näring och kultur behöver samverka"

FUNK förklarar hur resurser och verksamheter bättre bör samordnas för att maximera olika insatser. I dagsläget opererar aktörer på olika håll, trevande var för sig på isolerade öar. I stället för att kunna dra nytta av en effektiv struktur uppfinns ofta hjulet på nytt. Möjligheter försummas vad gäller att ta tillvara synergieffekter och förverkligande av goda idéer. Genom att arbeta systematiskt mot samma håll och med stimulerande åtgärder inom forskning, utbildning, näringsliv och kulturliv ökar möjligheterna för tillväxt och utveckling inom upplevelseindustrin.
 
"Den kreativa förmågan under livet formas och utvecklas i ett samspel mellan olika tid och rum som erbjuder olika typer av möten"
 

En viktig poäng är alltså att upplevelseindustrin behöver mer än kreativa individer. Ett system är viktigt – med positiva strukturer som stimulerar mötet och därmed kunskapsutbytet och kreativiteten som en process. En samlande arena krävs för informell kommunikation, granskning av »expertis« och småprat.

LÄS RAPPORTEN

Senast uppdaterad: 2021-03-24 13:11