Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Open Call – BeCULTOUR

Inom ramen för BeCULTOUR anordnas en tävling (Open Call) där olika innovationsidéer för de ingående pilotområdena kan delta.

Vi har valt att rikta utlysningen nationellt och hoppas att det finns aktörer runt om i landet som har nya idéer och lösningar inom de fokusområden som vi identifierat i Forsvik och Rydal. Dessa finns beskrivna på vår webbplats tillsammans med en kortare beskrivning av respektive plats.

Läs mer om Forsvik.
Läs mer om Rydal.

Om du har en spännande idé/produkt/tjänst som du vill få hjälp med att utveckla och testa kan du anmäla den till vårt open call via länken nedan.

Anmäl idé till open call – beCULTOUR
Anmälan öppnar 28 februari och stänger den 19 maj.

Vi vill gärna att de idéer som deltar har en stark lokal förankring på platserna och därför vill vi gärna att ni deltar på workshop 2 den 23 mars i Forsvik eller workshop 2 den 24 mars i Rydal för att bygga ett team med några lokala aktörer. 

  • För att delta i Open Call måste man vara ett team om minst fyra personer där minst en har ett organisationsnummer. Vi ser helst att åtminstone en i teamet kommer från Forsvik eller Rydal.
  • Av de inkomna förslagen kommer vi att välja ut nio som går vidare till en jury som i sin tur väljer ut tre team/idéer som får åka till projektet Hackaton i Bryssel i början av september.
  • Under Hackaton kommer ni att få vidareutveckla era idéer tillsammans med 18 andra team från olika delar av Europa.

De tre teamen som deltar i Hackaton kommer under hösten att ingå i en acceleratorsfas där ni får hjälp med att vidareutveckla er idé till en färdig prototyp redo att testas på någon av våra platser. När man anmäler sig förbinder man sig till att delta i hackaton och acceleratorprocessen.

Vi har inom projektet en budget att använda för ett sådant test under 2023 med förhoppningen om att det leder till en större satsning efteråt.

För att ansökan skall gå rätt till och vara lika för alla finns all info om Open Call, Hackaton och acceleratorn på engelska på projektets huvudsida www.becultour.eu/. Här hittar du alla datum och kriterier för anmälan.

Björn Ohlén

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2022-05-16 09:13