Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Utveckling av vandrings- och kulturleder i Västra Götaland

En person är ute i naturen, har ryggsäck och läser en karta. En pinne med en röd markering finns i förgrunden.

Det finns ett stort intresse för att vandra i Västra Götaland – många besökare vill ta del av vårt natur– och kulturarv. Här kan du läsa mer om Västra Götalandsregionens arbete för att utveckla regionens vandrings- och pilgrimsleder och stärka besöksnäringen.

Vandringsleder och hållbar utveckling

Sedan 2016 har Förvaltningen för kulturutveckling (tidigare Västarvet), tillsammans med Turistrådet Västsverige samverkat för att utveckla hållbara vandringsleder i Västra Götaland för kommuninvånare och besökare. Nu börjar arbetet ge resultat.

Erfarenheter och framgångsfaktorer

Några företag och organisationer har kommit långt i sitt arbete med led- och produktutveckling för vandringsturismen. Här delar de med sig av sina erfarenheter kring att utveckla leder, boenden och annan service som skapar bra upplevelser för besökarna.

Cult-RInG - europeiskt samarbete för ledutveckling

Hållbar kulturturism står i fokus när ett nytt interregionalt samarbetsprojekt om kulturleder och vandringsturism har inletts. En målsättning är att samordna och utveckla kulturleder på sätt som både är hållbara och gynnar näringsverksamhet och sysselsättning.

Vill du veta mer?

Marie Fors
Utvecklare natur- och kulturturism
Västra Götalandsregionen, Förvaltningen för kulturutveckling
Tfn: 070-020 66 15
E-post: marie.c.fors@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2021-07-19 10:38