Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Vandringsleder och hållbar utveckling

Sedan 2016 har Förvaltningen för kulturutveckling tillsammans med Turistrådet Västsverige och Västkuststiftelsen samverkat för att utveckla hållbara vandringsleder i Västra Götaland för kommuninvånare och besökande i regionen. Nu börjar arbetet ge resultat.

Långsiktigt hållbar utveckling av vandringsleder påverkar folkhälsa, friluftsliv, landsbygdsutveckling, jobb, tillväxt, integration, attraktivare kommun, näringslivsutveckling, samhällsplanering, samverkan, lokalt, regionalt och kommunalt engagemang ... Men det händer inte utan att någon tar ett långsiktigt ansvar för att säkerställa vandringslederna.

Förvaltningen för kulturutvecklings arbete tillsammans med Turistrådet Västsverige och Västkuststiftelsen börjar nu ge resultat med både hållbara vandringsprodukter för en internationell marknad samt arbetsmetoder för att skapa vandringsleder som håller långsiktigt och att vårt arbetssätt nu sprids nationellt. Naturturismen är ju trots allt inte bara viktig för Västra Götalandsregionen, utan för hela Sverige.

Vill du veta mer?

Marie Fors
Förvaltningen för kulturutveckling, Utvecklare natur- och kulturturism
Tfn: 070-020 66 15
E-post: marie.c.fors@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2021-10-28 15:44