Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Arrangörsveckan 2022

Välkomna till Arrangörsveckan 2022!  Arrangörsveckan är ett årligt omtag om arrangörer, arrangörsutveckling och publikutveckling. Det är en vecka då vi fokuserar på och synliggör kulturarrangörer, deras villkor, arbete och värde ur olika perspektiv.

Vi på förvaltningen för kulturutveckling har tillsammans curerat ett program med olika teman, inom olika områden som vi hoppas väcker nyfikenhet och intresse – välkommen att skräddarsy ditt eget program inom arrangörsområdet under veckan. Vissa programpunkter är digitala och andra fysiska, på olika platser i Göteborg. Delta på ett eller på flera, men kom ihåg att du måste anmäla dig till alla du är intresserad av.  

Här nedanför hittar du programmet dag för dag, välkommen in och botanisera! 

Måndag 5 december

Arrangörsveckan inleds med fokus på arrangörskap av, med och för barn och unga. Välkommen att inspireras av medverkande i projekt där unga fått arrangera själva! Här kan du också läsa mer om hur man kan engagera unga arrangörer, och hitta verktyg för hur man arrangerar riktigt bra barnkultur.

Tisdag 6 december

Hur skriver man den bästa ansökan? Under tisdagen kan du testa din projektidé på en regionutvecklare på en öppen hearing där några projekt får direkt guidning! Vi bjuder också på en digital föreläsning om hur du som arrangör kan arbeta med tillgänglighet. Och du som arbetar i verksamheter med olika funktionsnormer är hjärtligt välkommen till ett digitalt panelsamtal om arrangörskap och inkluderande processer. Ta del av gästernas erfarenheter av att arrangera inom LSS-verksamheter.

Onsdag 7 december

Onsdagen erbjuder en fysisk heldagskonferens: ”Etnisk mångfald – fortfarande en outnyttjad faktor?”. Välkommen att få stöd i hur man omvandlar ett policydokument till ett aktivt förändringsarbete! Du får exempel på inkluderande arbetssätt i skapandet av egna arrangemang och tar del av föredrag, panelsamtal och öppna diskussioner. Onsdagen erbjuder också en digital grundkurs i verbalisering – ta chansen att få ett konkret verktyg för att arrangera mer tillgängligt.

Torsdag 8 december

Torsdagens två dagarrangemang erbjuder olika perspektiv på publikutveckling. Först ut är en fysisk Designfrukost om kollaborativa designprocesser. Hjärtligt välkommen för inspiration och perspektiv på publikfrågor inom konst och design! Sedan ger vi ett webbinarium med en publikutvecklingsguru: ”Publikt fokus som organisatorisk utvecklingskraft". På torsdagskvällen erbjuds ett unikt tillfälle att bidra med viktiga perspektiv in i Västra Götalandsregionens nästa kulturstrategi. Fokus ligger på hur vi ska lyfta det ideella perspektivet i strategin.

Fredag 9 december

På fredagen är du som jobbar på kommunen hjärtligt välkommen till ett digitalt samtal där du får konkreta metoder för hur du främjar ideella arrangörer! Ett utvecklingsorienterat arbete mot den ideella kultursektorn kan innefatta både praktiska insatser och strategiska arbetssätt, under samtalet presenteras tre exempel med efterföljande dialog. Här hittar du också fördjupningsmaterial om hur du stöttar det ideella kulturlivet på fler sätt.

Lördag 10 december

Lördagens program är helt dedikerat till festivalformen! Du som är festivalarrangör, eller på annat sätt jobbar med festivaler i Västra Götaland (exempelvis på kommunen) är hjärtligt välkommen till en alldeles egen minikonferens på Röhsska museet. Dagen bjuder på en chans att träffa andra festivalarrangörer och samtidigt ta del av inspirerande föredrag, denna gång med fokus på nätverkens betydelse för plats- och festivalutveckling. Ta del av ett gediget program om festivalen i världen!

Vilken dag du vill!

Här hittar du filmade du tidigare filmade föreläsningar, panelsamtal och intervjuer som du kan se vilken dag du vill, även före och efter Arrangörsveckan. Måndag den 5 december kan du också ta del av en världspremiär på denna sida, då vi släpper inspirationsfilmen Att skapa en plats jag vill bo på – att vara arrangör på liten plats. Välkommen in och titta!

Botanisera mera!

Hitta mer om arrangörsutveckling

Under Arrangörsveckans programsidor dag för dag har vi stoppat in tipslänkar och vidare läsning med sådant som vi tror kan intressera dig. Här har vi också samlat ihop allt det fördjupningsmaterialet på en sida. In och frossa!

Vem är arrangör?

Funderar du på om Arrangörsveckan kan innehålla något för dig? Kanske brukar du inte tänka på dig själv som arrangör? Med arrangörer menar vi personer och/eller organisationer som arrangerar publika kulturhändelser. Det kan vara ideella föreningar, kommuner, studieförbund, kulturella institutioner, samfund eller bygdegårdar. Det kan även handla om näringsverksamheter, som caféer och gallerier, eller kulturutövare som arrangerar sina egna evenemang.

Kontakt

Helén Liljedal

Konsulent Arrangörsutveckling
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Johanna Hagerius

Konsulent publikutveckling
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Läs mer om hur förvaltningen jobbar med arrangörs- och publikutveckling

Vår utgångspunkt är att arrangörerna är helt avgörande för att konsten ska nå till publiken, just därför är det viktigt att arrangörerna kan verka och utvecklas i vår region. Vi har som uppdrag att stödja och stimulera arrangörer, att underlätta och utveckla förutsättningar för alla kulturarrangörer i Västra Götaland. Det gör vi bland annat genom rådgivning, kurser, handledning, utvecklingsprojekt och nätverksbyggande.

Senast uppdaterad: 2022-12-01 15:43