Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Fredag 9 december Arrangörsveckan 2022

Konkreta metoder för kommuner - så främjar du ideella arrangörer

NÄR: Fredag 9 december kl. 10.00-12.00 
VAR: Online, via teams
VAD: Digital föreläsning och samtal

Amanda Sjöberg, Helen Liljedal och Elisabet Johansson. 

Hur kan man jobba metodiskt med att stärka och bekräfta ideell verksamhet? Ett utvecklingsorienterat arbete mot den ideella kultursektorn kan innefatta både praktiska insatser och strategiska arbetssätt, här presenteras tre exempel med efterföljande dialog. 

Medverkande

Amanda Sjöberg, utvecklingsledare Ekerö kommun. 
Elisabet Johansson, utvecklingsledare på MUCF - Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.
Helen Liljedal, konsulent arrangörsutveckling Västra Götalandsregionen. 

Läs mer och anmäl dig här

 

Tips!

Arbetar du ideellt? Kanske som arrangör, i en kulturförening eller på en bygdegård? Ta chansen att påverka skrivningar om vikten av era insatser i regionens nästa kulturstrategi!
Torsdag 8 december 18.00-20.00, online. Läs mer här. 

Tips!

Arrangera kultur för alla (tisdag 6 december) och Grundkurs i verbalisering (onsdag 7 december) är två arrangemang som vi tror att verkligen alla har nytta av. Tillgänglighet är ju en viktig demokratifråga!

Botanisera mera!

Läs om hur vi stöttar hembygdsturism

Hembygdsturism är samlingsnamnet på vårt arbete med att stötta ideella föreningar och verksamheter inom civilsamhället, för att de ska bli en del av den etablerade besöksnäringen i Västsverige.

Dra lärdom av andras Arrangörslyft!

Arrangörslyftet innebär en genomlysning av arrangörsläget i en kommun. Från varje Arrangörslyft vi gjort har det tagits fram en rapport med insikter och förslag efter genomlysningen i en kommun. I rapporterna finns många lärdomar och idéer som går att applicera på andra kommuner, så välkommen att läsa och inspireras!


Senast uppdaterad: 2023-06-30 14:40