Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Måndag 5 december Arrangörsveckan 2022

När unga själva arrangerar!

NÄR: Måndag 5 december kl. 15.00-16.00
VAR: Online, på Teams
VAD: Digitalt panelsamtal

Bilden är ur en film av Ung kulturstab.

Välkommen att inspireras av projekt för och med unga som fått regionalt utvecklingsstöd de senaste åren! Vi kommer bland annat få lyssna till hur Ung kulturstab bildades i Härryda kommun och hur Vänerborgs legendariska dansfestival VBG Dance valde att göra ungdomarna mer delaktiga när de sökte stödet 2019.

Medverkande

Anna Gustafsson, kulturutvecklare unga, Landvetters kulturhus, Härryda kommun.
Selma Wiberg, medlem i Ung kulturstab.
Vicent Bergström, medlem i Ung kulturstab.
David Myrvold, kultursamordnare Timjan, Vänersborg.
Yocif Shaquora, medlem VBG Dance Festival. 
Jonna Börjesson, konsulent barn och unga, Västra Götalandsregionens förvaltning för kulturutveckling.
Åsa Jansson, konsulent barn och unga, Västra Götalandsregionens förvaltning för kulturutveckling.   

Läs mer och anmäl dig här

 

Tips!

Lätt att bli förvirrad av kriterier och boxar att fylla i för att nå regionala stöd? Under Arrangörsveckan erbjuds du hjälp av en regionutvecklare med att reda i kulturstöd eller testa en projektidé.
Tisdag 6 december 10.00-12.00, online. Läs mer här.

Tips!

Arrangera kultur för alla (tisdag 6 december) och Grundkurs i verbalisering (onsdag 7 december) är två arrangemang som vi tror att verkligen alla har nytta av. Tillgänglighet är ju en viktig demokratifråga!

Botanisera mera!

Hitta barnkultur i Kulturkatalogen Väst

Kulturkatalogen Väst är en katalog med ett brett utbud av professionell scenkonst, workshops, kulturpedagogiska projekt, skolbiofilmer och besöksmål. Massor att välja på för dig som är kultursamordnare, pedagog, fritidsledare, föreningsaktiv eller annan kulturarrangör. Katalogen är helt nyligen uppdaterad med ny layout, lättare sökvägar och tydligare information men samma fantastiska utbud som tidigare!

Sök regionalt utvecklingsstöd för barn och unga

Genom utvecklingsstödet vill vi stötta initiativ och utvecklingsidéer som utgår från kommunernas egna behov av ett barnrättsarbete. Dessa medel är avsatta inom det regionala arrangörsstödet för att främja barn-och ungdomskultur. Välkommen att läsa mer här.

Läs Kultur för alla barn

Här kan du ta lärdom av tidigare tillgänglighetsarbete som genomförts på Barnens kulturkalas! I denna rapport finns bland annat intervjuer, tips och handlingsplaner för att se hur du och din organisation själva kan gå vidare med ert tillgänglighetsarbete.

Sök regionalt arrangörsstöd

Alla kommuner i Västra Götaland kan söka det regionala arrangörsstödet för barn och unga. Varje kommun har en reserverad summa baserad på hur många barn och unga som bor i kommunen.

Beställ miniboken Leas festival

Vill du inspirera ungdomar till att bli arrangörer? Beställ boken Leas festival! En sannsaga om längtan efter att det ska hända något kul där du bor, och att faktiskt kunna fixa det själv!

Ta hjälp av Handbok för programarbete

Denna handbok har vi tagit fram för programläggning på bibliotek, men den går precis lika bra att använda även på andra arenor, varhelst man ska ta fram ett kulturprogram. Det är en handledning med tips, idéer och inspiration för dig som arrangerar program.


Senast uppdaterad: 2022-11-17 17:20