Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Onsdag 7 december Arrangörsveckan 2022

Etnisk mångfald – fortfarande en outnyttjad faktor?

NÄR: Onsdag 7 dec kl. 11.00-16.00
VAR: Kulturlagret, Djurgårdsgatan 29, Göteborg
VAD: Fysisk konferens

Samtalsdeltagare: Tasso Stafilidis, Bojan Brstina, Vanessa Labañino, Olle Frödin och Zaynab Ouahabi.

Många etniska kulturföreningar har bedrivit kulturverksamheter i flera decennier, men vilken roll har de tagit och fått i kulturlivet och hur har deras kulturuttryck omfamnats av den offentliga kultursektorn?

Medverkande

Bojan Brstina, generalsekreterare för SIOS - Samarbetsorgan för etniska organisationer.
Olle Frödin, docent i sociologi vid Lunds Universitet.
Zaynab Ouahabi, nationell teamledare på Studieförbundet ABF.
Tasso Stafilidis, strateg inom konst, kultur och social hållbarhet på Göteborg & Co.
Vanessa Labañino, producent och verksamhetsledare på House of Possibilitas.

Läs mer och anmäl dig här

 

Grundkurs i verbalisering – för arrangörer

NÄR: Onsdag 7 december kl. 10.00-11.00
VAR: Online, via Teams
VAD: Digital föreläsning

Verbalisering är en gren av syntolkning som används framför allt i föreläsningar, kortare filmer eller andra kulturevenemang av olika slag. Genom att använda verbalisering kan man som föreläsare, berättare i en film, publikvärd eller konferencier på en scen göra innehållet och situationen tydlig och tillgänglig för personer med nedsatt syn.

Medverkande

Föreläsare är Tina Weidelt, tillgänglighetskonsulent på Förvaltningen för kulturutveckling, Västra Götalandsregionen. Tina har jobbat i många år med tillgänglighetsfrågor och utbildad syntolk.

Läs mer och anmäl dig här

Tips!

Arbetar du ideellt? Kanske som arrangör, i en kulturförening eller på en bygdegård? Ta chansen att påverka skrivningar om vikten av era insatser i regionens nästa kulturstrategi!
Torsdag 8 december 18.00-20.00, online. Läs mer här. 

Botanisera mera!

Se ett filmat samtal om hur man skapar engagemang i digitala arrangemang

I det här samtalet lade vi fokus på den digitala arrangören - vad krävs för att engagera sin publik, moderera samtal och evenemang. Hur kan möten, seminarier eller festivaler göras mer interaktiva och få deltagarna att känna sig mer delaktiga? Hur paketerar man ett digitalt arrangemang?

Se filmer från tidigare samtal Publiken & Arrangören

Samtalen Publiken & Arrangören rör olika teman inom arrangörskapet och förs med sakkunniga gäster som generöst delar med sig av sina erfarenheter. Med samtalen hoppas vi inspirera er arrangörer av alla slag genom att resonera kring frågeställningar och val som ni ställs inför i er roll. Här hittar du de fyra första samtalen i serien i filmformat.

Få koll på styrdokument för kultur och tillgänglighet

Tillgänglighet är en grundläggande förutsättning för delaktighet i ett samhälle som är till för alla, oavsett funktionsförmåga. Här har vi samlat länkar till viktiga styrdokument och till myndigheter som arbetar med tillgänglighet utifrån ett rättighetsperspektiv.

Ta stöd i tillgänglighetsarbetet

Ibland kan arbetet med ökad tillgänglighet kännas svårt och frågorna kan vara många. Men det behöver inte vara svårt, stort eller dyrt. Små förändringar i verksamheten, miljön eller i bemötandet kan göra stor skillnad för besökare och kulturutövare med fysisk, psykisk eller intellektuell funktionsnedsättning.


Senast uppdaterad: 2022-11-09 08:59