Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Tisdag 6 december Arrangörsveckan 2022

Hur skriver man den bästa ansökan? Testa din projektidé på en regionutvecklare

NÄR: Tisdag 6 december kl. 10.00-12.00
VAR: Online, på Teams
VAD: Digital hearing

Regionutvecklare Ylva Gustafsson.

Välkommen på en öppen hearing där några projekt (kanske ditt?) får direkt guidning men alla kan lyssna, ställa frågor och få kunskap och tips inför den egna ansökningsprocessen.

Vill du att vi tittar på din ansökan eller idé på träffen? Ta chansen att vara ett av de case som vi går igenom på hearingen! Ansökningslänk hittar du via knappen nedan.
Sista dagen för att skicka in ansökan är den 29 november. 
Observera att du inte behöver söka med en färdig bidragsansökan – vi välkomnar även utkast eller helt enkelt bara en någorlunda formulerad idé.  Vi väljer ut tre till coachning med fokus på bredd i organisationsform, tema, genre och var i regionen du finns.

Medverkande

Ylva Gustafsson, regionutvecklare på Västra Götalandsregionens Koncernavdelning kultur. 

Läs mer, anmäl dig och skicka in din ansökan här

 

Arrangera kultur för alla

NÄR: Tisdag 6 december kl. 13.00-14.00
VAR: Online, på Teams
VAD: Digital föreläsning

Välkommen till en digital föreläsning om hur du som arrangör kan arbeta med tillgänglighet! Alla har rätt att gå på arrangemang, konserter, teater, festivaler, dans, föredrag, vernissage. För att det ska vara möjligt för alla att delta behöver miljöer, information och verksamhet vara tillgängliga. Men hur gör man? 

Medverkande

Ninni Eriksson, tillgänglighetskonsulent på Förvaltningen för kulturutveckling, Västra Götalandsregionen. 

Läs mer och anmäl dig här

 

Tips!

Arbetar du ideellt? Kanske som arrangör, i en kulturförening eller på en bygdegård? Ta chansen att påverka skrivningar om vikten av era insatser i regionens nästa kulturstrategi!
Torsdag 8 december 18.00-20.00, online. Läs mer här. 

Arrangörskap och inkluderande processer

NÄR: Tisdag 6 december kl. 14.00-16.00 
VAR: Online, på Teams
VAD: Digitalt panelsamtal

Hur kan man tillgängliggöra och möjliggöra för fler att vara med i skapandet av verksamhetens aktiviteter? Med inbjudna verksamheter inom LSS vill vi synliggöra arrangörskapets processer och arbetssätt. Träffen är till för dig som arbetar inom verksamhet med olika funktionsnormer.

Medverkande

Dag Lindqvist – Stödassistent på Media Group Kungälv
Kia Nordqvist – Projektledare/scenograf och ansvarig för bild & form
Malin Wallin – Handledare i scenkonst och textil- och bildkonst
Marie Lindblad – Konstnärlig ledare och grundare av Kulturcentrum Väst
Nina Särkimäki – Stödpedagog och teaterpedagog på Eldorado

Läs mer och anmäl dig här

 

Botanisera mera!

Sök stöd för digitalisering av samlingslokaler

Under 2022 har kulturnämnden möjlighet att stödja insatser som främjar ett utökat användande av digitala lösningar för att bidra till ett brett deltagande och ett robust kulturutbud i länet. I arbetet ska kulturutbudet utanför de större städerna fortsatt vara i fokus. Det innebär tre typer av utlysningar som är öppna under 2022. Ansökningar tas emot löpande under 2022.

Ta stöd i tillgänglighetsarbetet

Ibland kan arbetet med ökad tillgänglighet kännas svårt och frågorna kan vara många. Men det behöver inte vara svårt, stort eller dyrt. Små förändringar i verksamheten, miljön eller i bemötandet kan göra stor skillnad för besökare och kulturutövare med fysisk, psykisk eller intellektuell funktionsnedsättning.

Få koll på styrdokument för kultur och tillgänglighet

Tillgänglighet är en grundläggande förutsättning för delaktighet i ett samhälle som är till för alla, oavsett funktionsförmåga. Här har vi samlat länkar till viktiga styrdokument och till myndigheter som arbetar med tillgänglighet utifrån ett rättighetsperspektiv.


Senast uppdaterad: 2022-11-09 09:05