Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Torsdag 8 december  Arrangörsveckan 2022

Designfrukost: Bjud upp! Bjud in! – metoder för samskapande och kollaborativa designprocesser

NÄR: Torsdag 8 december kl. 9.00–10.30
VAR: Röhsska museet, Vasagatan 39, Göteborg
VAD: Fysisk frukostträff

Under Arrangörsveckan vill vi passa på att lyfta publikfrågor inom fälten samtida konst, arkitektur, form och design. Hur kan nya upplevelse- och utställningsformat uppstå? Hur kan du som aktör arbeta i samskapande och kollaborativa processer? Det är en konst att bjuda upp och bjuda in. Under frukosten får du ta del av några metoder som praktiserats.

Medverkande

Inspiratörer är arkitekten och curatorn Maria Björnberg och Cecily Ferguson från Ungas blick på konst, Konstmuseet i Skövde samt Natasha Dahnberg, konstnär, kurator och skribent.

Läs mer och anmäl dig här

 

Tips!

Publiken är i fokus på torsdagens två första arrangemang. Ska du gå på frukostträffen på Röhsska? Stanna då gärna kvar, utställningarna och ät en god lunch. Sedan finns det möjlighet att slå sig ner på museet och koppla upp sig på eftermiddagens webbinarium. 

Publikt fokus som organisatorisk utvecklingskraft

NÄR: Torsdag 8 december kl. 13.30-15.00
VAR: Online, på Zoom
VAD: Digital föreläsning och samtal

Niels Righolt, Ann-Sofi Roxhage och Joel Wolter. 

Kan ett publikt fokus fungera som vägen framåt för en hållbar kulturorganisation? Välkommen till ett webbinarium med Niels Righolt (CKI), Ann-Sofi Roxhage (Göteborgs Konsthall) och Joel Wolter (Göteborgs Muséer och Konsthall). De kommer att dela med sig av sina erfarenheter av strategisk målgruppsarbete utifrån processverktyget ACED (Audience Centered Experience Design).

Medverkande

Niels Righoltverksamhetsledare för CKI – Center for Kunst & Interkultur i Köpenhamn. 
Ann-Sofi Roxhage, chef Göteborgs Konsthall.
Joel Wolter, kommunikationschef på Göteborgs Museer och Konsthall.

Läs mer och anmäl dig här

 

 

Ideella arrangörers perspektiv på regional kulturpolitik

NÄR: Torsdag 8 december kl 18.00-20.00 
VAR: Online, på Teams
VAD: Digitalt samtal

Terese Anthin och Björn Ohlén.

Hur lyfter vi det ideella perspektivet i den regionala kulturstrategin? Välkommen på ett digitalt seminarium där Västra Götalandsregionens Koncernavdelning Kultur leder ett samtal om vilken roll det ideella kulturlivet kan ta alternativt ska ha i den regionala kulturpolitiken. Ta chansen att delta i detta viktiga samtal och bidra med fler perspektiv!

Medverkande

Björn Ohlén, regionutvecklare Koncernavdelningen Kultur, Västra Götalandsregionen.
Terese Anthin, regionutvecklare flernivåsamverkan och kultursamverkansmodellen, Koncernavdelningen Kultur Västra Götalandsregionen.

Läs mer och anmäl dig här

 

Tips!

Lätt att bli förvirrad av kriterier och boxar att fylla i för att nå regionala stöd? Under Arrangörsveckan erbjuds du hjälp av en regionutvecklare med att reda i kulturstöd eller testa en projektidé.
Tisdag 6 december 10.00-12.00, online. Läs mer här.

Botanisera mera!

Använd dig av Guide i publikutveckling!

Guide i publikutveckling är ett praktiskt webbaserat planeringsverktyg. Guiden är uppbyggd som en färdplan så du kan planera din egen rutt. Du kan stanna var du vill längs vägen och ta reda på mer genom att klicka dig vidare till arbetsblad, praktiska råd, framgångsfaktorer, fallstudier, perspektiv och intervjuer. Vår förhoppning är att den här guiden ska vara ett handfast stöd.

Läs handboken Vad är grejen med design?

Handboken är för dig som är nyfiken på området design och hur design relaterar till vår omvärld. I handboken får du både samtida och historiska exempel på design, för att ett sammanhang om hur då och nu kan hänga ihop. Till varje avsnitt finns frågor som kan vara ett personligt stöd i att fortsätta reflektera och tänka kring design och dess roll i vår samtid. Utgiven 2021.

Spana in föreläsningsserien Publiken i fokus

Våra webbinarier är en branschöverskridande kunskapsarena för publikutveckling, för svenska konst- och kulturorganisationer. Vi arrangerar tre till fyra digitala träffar per år. Webbinarierna är till för dig som arbetar med publikutveckling på olika sätt - institutionschefer, kommunikationschefer, marknadsförare, producenter och programläggare.

Ett nätverk för dig som arrangerar publika konstutställningar

Arbetar du med publik konstverksamhet i en organisationsform av något slag? Anordnar du/ni utställningar och konsthändelser ute, inne, i skogen, i stan, i konsthall, på museum, i ideella eller offentliga organisationer? Här är ditt nätverk! Målet är att skapa en plattform för diskussioner kring teman, erfarenhetsutbyten och möjligheter att hitta varandra för samverkan. Nätverket träffas cirka tre gånger per år.

PUBLIK - en antologi om publikutveckling

Vad betyder det att arbeta med publikutveckling och vem utvecklar i slutändan vem? I denna antologi har tretton skribenter, både nationella och internationella, delat med sig av sina funderingar, erfarenheter, kunskaper och synpunkter på det omstridda begreppet publikutveckling.

Ta hjälp av Handbok för programarbete

Denna handbok har vi tagit fram för programläggning på bibliotek, men den går precis lika bra att använda även på andra arenor, varhelst man ska ta fram ett kulturprogram. Det är en handledning med tips, idéer och inspiration för dig som arrangerar program.

Kultursäkringen – verktyg för att säkra kulturen

Kultursäkringen är ett självhjälpspaket för dig som ansvarar för kulturen i kommunen men även för andra som behöver stöd i att prata om kultur, till exempel i dialog med företrädare för andra verksamheter. Botanisera bland användbara argument, inspirerande samtal, konkreta tips och mycket mer.


Senast uppdaterad: 2022-11-09 08:52