Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Episod 2: Inspirationskick för hållbara arrangemang

Texten Episod 2 publiken och arrangören mot grön bakgrund. VGR:s logotyp

Som kulturarrangör blir dina beslut längs vägen en central del i hur klimatsmart arrangemanget blir. Vad är det för val man behöver göra för att minska miljöpåverkan? Hur ser en hållbar festival ut? Vad är utmaningarna och möjligheterna i gröna arrangemang? Vi lyfter på detta sätt metoder, möjligheter och perspektiv.

Samtalet släpptes som en film den 28 maj 2021

I videon tipsar Ernesto om Guide i publikutveckling, den hittar du här. Och Ernestos kontaktuppgifter hittar du här nedanför.

Samtalsdeltagare

Louise Lidén, Live Green
När du ställs inför globala utmaningar kan du välja mellan en av två saker: bli rädd för världen eller rädda världen. När Louise var 18 år valde hon det sistnämnda. LiveGreen – en musikfestival mot klimatångest – blev starten på en resa som förändringsledare och serieentreprenör. 

Sedan 2010 har Louise inspirerat och utbildat tiotusentals unga och vuxna, hållbarhetsutvecklat flera stora musikfestivaler (bland annat Sweden Rock och Brännbollsyran) och författat boken "Stageplots, Setlists & Saving the World" med fokus på hållbara kulturevenemang. Hon har också startat upp Climate Live, en global rörelse för klimaträttvisa, i Sverige. Hennes arbete har fått nationellt erkännande av Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap.   

Thobias Johansson, Returkultur   
Thobias är med och driver föreningen Returkultur som verkar för återbruk, delning och miljöarbete inom konst och kultur i Västra Götalandsregionen och som stöttar kulturaktörer med resurser och kunskap. Han har sedan tonåren arrangerat fester och festivaler och brinner för folks rätt att inte bara konsumera kultur men även skapa och arrangera eget. Sedan några år tillbaka är han även med och arrangerar miljö-, musik- och konstfestivalen Skogsfesten i norra Dalsland, en festival som försöker vara så miljösnäll som det bara går. 

Moderator

Ernesto Escobar, konsulent för arrangörsutveckling på Förvaltningen för Kulturutveckling 

Publiken & Arrangören

Samtalen Publiken & Arrangören rör olika teman inom arrangörskapet och förs med sakkunniga gäster som generöst delar med sig av sina erfarenheter. Med samtalen hoppas vi inspirera er arrangörer av alla slag genom att resonera kring frågeställningar och val som ni ställs inför i er roll. Här hittar du alla samtalen i serien.

Ernesto Romero Escobar

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-11-30 21:26