Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Episod 3: Utbildning som metod för ungas delaktighet

Runt om i landet genomförs olika utbildningar för unga inom ledarskap, projekt och arrangörskap. Innehåll och koncept kan variera, men det övergripande syftet är att förstärka ungas möjligheter till delaktighet. Vi är många verksamheter som eftersträvar ungas delaktighet. Är utbildningar en bra metod? Vi har bjudit in tre gäster som har fleråriga erfarenheter av att skapa och driva utbildningar för unga. Vad krävs för att skapa ett bra utbildningsinnehåll? Vilka är svårigheterna? Vad har utbildningarna gett?

Samtalet släpptes 1 december 2021.

Samtalsdeltagare

Ari Amin, grundare av ”Streetgames” samt regional verksamhetschef på Changers hub. Om Ari:
När han fick veta att människor i socialt utsatta områden lever tio år kortare än andra skapade han konceptet Street Games. Ari Amin, 30, agerar när andra funderar. Ari brinner för mångfald och vill skapa möjligheter för människor till att träffas över gränser. Han har ett starkt intresse för idrott och föreningsliv samt entreprenörskap och företagande. Ari är född och uppvuxen i Angered och tror på sin stadsdel och människorna.

Jörgen Ståhl, ungdomskonsulent på ungdomssatsningen ”Fängelset”. Om Jörgen: 
Han har arbetat över 25år i Göteborgsstad och 20år av dessa i stadens ungdomsverksamhet. Jörgen är verksam i  ”Fängelset” som kort beskrivs som ett kulturhus för unga vuxna där innehållet och verksamheterna skapas av dem själva.  ”Fängelset” har även under många år bedrivit en populär projektledarutbildning som möjliggjort för fler unga att ta plats i staden på olika sätt.

Maria Larsson, producent på UNGA Musik i Syd och regional samordnare för KulturCrew Skåne. Om Maria: 
Hon har sedan länge ett stort engagemang i barn och ungas rätt till delaktighet i kulturlivet på olika sätt. Bland annat är hon en av dem som ligger bakom införandet av KulturCrew i Sverige. Hon är utbildad på Musikhögskolan i Malmö och Sibeliusakademin i Helsingfors och har tidigare varit verksam som turnérande musiker samt pedagog i grundskola och på kulturskola. Utbildar sig just nu till barnrättsstrateg med fokus på kulturverksamhet.

Moderator

Ernesto Escobar, konsulent för arrangörsutveckling på Förvaltningen för Kulturutveckling 

Publiken & Arrangören

Samtalen Publiken & Arrangören rör olika teman inom arrangörskapet och förs med sakkunniga gäster som generöst delar med sig av sina erfarenheter. Med samtalen hoppas vi inspirera er arrangörer av alla slag genom att resonera kring frågeställningar och val som ni ställs inför i er roll. Här hittar du alla samtalen i serien.

Ernesto Romero Escobar

Konsulent arrangörsutveckling
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-12-07 15:37