Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

PUBLIK - en antologi om publikutveckling

Vi har bjudit in tretton skribenter, både nationella och internationella, och bett dem dela med sig av sina funderingar, erfarenheter, kunskaper och synpunkter på det omstridda begreppet publikutveckling.

Åsikterna om ordet publikutveckling är många. En del hävdar att publikutveckling vill lägga sig i och styra det konstnärliga innehållet, andra menar att ett stort antal skattebetalare betalar för att ett fåtal ska kunna få uppleva gemensamt finansierad kultur. Vissa når redan en publik, men vill ha fler besökare, andra tycker att ordet publik är problematiskt eftersom det antyder att besökaren är passiv och de vill skapa relationer. En del konst- och kulturinstitutioner tycker att publikutveckling handlar om paketering och låter marknadsavdelningen hantera frågan, medan somliga tycker att det handlar om konstnärlig identitet.

Vad betyder det att arbeta med publikutveckling och vem utvecklar i slutändan vem?

PUBLIK är en antologi om konst, kultur och utveckling. Vi har bjudit in tretton skribenter, både nationella och internationella,  och bett dem dela med sig av sina funderingar, erfarenheter, kunskaper och synpunkter på det omstridda begreppet publikutveckling.
Författarna har bakgrunder som konstnärer, forskare och ledare inom kulturområdet. Alla bidrar med sina egna perspektiv och hjälper till att vidga, ifrågasätta, omfamna och använda begreppet. Bland skribenterna finns Heather Maitland, Tiffany Jenkins, Steven Hadley, Stina Oscarson och Qaisar Mahmood för att nämna några. 

Vill du beställa boken?

Boken är gratis och du kan ladda ner den som pdf via länken nedan. Vill du hellre ha den inbunden? Mejla oss så skickar vi den till dig med snigelpost!

Utgiven år: 2018

Ladda ner PUBLIK som pdf

Johanna Hagerius

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2020-12-23 11:37