Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ungas delaktighet genom arrangörskap

Vi arbetar med att öka ungas delaktighet med arrangörskap som metod. Med arrangörskapet i fokus stärker man ungas möjligheter till att aktivt påverka och delta i kulturlivet.

Välkommen gå med i nätverket UDGA – Ung delaktighet genom arrangörskap

Välkommen till ett nätverk för dig som på något sätt arbetar med unga, inom offentlig sektor eller ideell kultursektor.

Med workshops, kurser och erfarenhetsdelning vill vi skapa intresse och möjliggöra för fler att jobba med ungt arrangörskap. Ambitionen är att man som vuxen ska bli bättre på att bemöta och ta tillvara på ungas engagemang - och på så sätt stärka ungas möjligheter att ta plats och utveckla kulturlivet.

Nätverket kommer ses cirka fyra gånger per år och träffarna sker omväxlande fysiskt och digitalt.

Läs mer och anmäl dig här. 

KulturCrew

KulturCrew Västra Götaland är ett koncept som vänder sig till barn och unga mellan 10 och 18 år. Skolor, fritidsgårdar eller kulturskolor är välkomna att anamma konceptet som bygger på att stärka ungas rätt till kultur, med arrangörskapet som metod.

Filmat samtal om ungas delaktighet

Vi är många verksamheter som eftersträvar ungas delaktighet. Runt om i landet genomförs olika utbildningar för unga inom ledarskap, projekt och arrangörskap. Är utbildningar en bra metod? Se ett intressant samtal mellan Ari Amin (regional verksamhetschef på Changers hub), Jörgen Ståhl (konsulent på ungdomssatsningen ”Fängelset”) och Maria Larsson (regional samordnare för KulturCrew Skåne).

Beställ miniboken Leas festival

Vill du inspirera ungdomar till att bli arrangörer? Beställ boken Leas festival! En sannsaga i serieform, om längtan efter att det ska hända något kul där en bor och att faktiskt kunna fixa det själv!

Ernesto Romero Escobar

Konsulent arrangörsutveckling
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-01-24 17:09