Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Middagsprogram

Hjärtligt välkommen till ett sprakande kvällsprogram med trerättersmiddag, kulturella inslag och MIK-samtal med nya och gamla bekantskaper från konferensen.

På kvällen den 26 oktober övergår konferensen till ett mer informellt kvällsarrangemang på Park Avenue. Göteborgs universitet bjuder på välkomstbubbel och mingel och regionfullmäktige i Västra Götalandsregionen bjuder sedan in till middag.

Kvällskonferencier

Din guide genom kvällsprogrammet är Mina Dennert; journalist, författare samt generalsekreterare för organisationen I Am Here International. Det är ett världsmedborgarnätverk med mer än 150 000 medlemmar i 14 länder, som främjar, försvarar och upprätthåller yttrandefrihet och demokrati.

Hur kan var och en av oss bidra till ett bättre medieklimat? 

– När jag är ute och pratar om demokrati och inkludering handlar det alltmer om desinformation och konspirationsteorier. Vi kan tycka vad vi vill om sociala medier-plattformarna men vi påverkas helt oavsett av vad som pågår där. Och vi som befinner oss där - om än motvilligt - har all möjlighet att styra innehållet. Jag försöker därför inspirera fler till att bygga resiliens mot faktaresistens och hopplöshet och tar varje tillfälle jag får att uppmuntra fler till att sprida de budskap vi själva vill se mer av!

Kvällens gäster

Bror Gunnar Jansson, musiker

Bror Gunnar är sångare, gitarrist och trummis som debuterade med ett självbetitlat soloalbum 2012. Han har sedan länge varit välkänd i Frankrike, men blev bredare känd för den svenska publiken 2019, bland annat genom sin medverkan i På Spåret. Under 2023 spelar han in sitt sjätte fullängdsalbum som soloartist, med musik som spänner över southern gothic, blues, stoner-rock och amerikansk folkmusik. 

Duaa Kamel, poet

Duaa är en poet som skildrar kriget, patriarkatet och kampen för överlevnad i dikter präglade av ironi, indignation och nihilism. Duaa kommer från Gaza och är Fristadskonstnär i Uddevalla 2021–2023.

Olga Kovalenko, musiker

Olga föddes 1989 i den lilla ukrainska staden Ananyiv, där hon började i musikskola redan vid sex års ålder. Som 14-åring åkte hon till Odessa för att studera dombra, ett stränginstrument i lut-familjen, vid Musikhögskolan. Därefter har Olga Kovalenko arbetat som musiker i olika sammanhang, i en folkorkester såväl som i ett popband. Hon har även arbetat som lärare på en musikskola i Odessa. Den 8 mars tvingades hon lämna Odessa, på grund av kriget i Ukraina.

Praktisk information

Tider

Välkomstbubbel och mingel kl. 18.30.
Middag kl. 19.00 - ca 21.30.

På plats

Din bordsplacering under middagen hittar du i din personliga konferenslänk som du fått inför konferensen.  

Allergier och matpreferenser har du angett i din anmälan och de är ombesörjda av restaurangen, som även är informerade om din bordsplacering.

Dryck till maten - önskar du något övrigt än bordsvatten finns bar i restaurangen där du enkelt kan handla ett glas vin eller annat som du önskar.

Hitta hit

Park Avenue finns på Kungsportsavenyn 36, bara några minuters promenad från Humanistiska fakulteten där konferensen ges.
Här hittar du en kartlänk till Park Avenue 

 

Kontakt

För frågor om konferensen kontakta:

pia-marie.wehrling@vgregion.se
karolina.westling@kultvet.gu.se

 

 

 

 

 


Senast uppdaterad: 2022-10-20 13:36