Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Fler riktade insatser är på väg

Västra Götalandsregionen tar fram fler riktade insatser för kulturlivet för ytterligare två miljoner kronor. Insatserna ska via arrangörer gagna kulturutövare. Vi arbetar aktivt med att ta fram satsningarna i samarbete med studieförbund, folkhögskolor och andra arrangörer. Insatserna kommer att presenteras på vår hemsida löpande.

Alla stödinsatser som gjorts hittar du här

Kulturnämnden har under pandemin erbjudit flertalet stödinsatser och har bland annat omdisponerat sin budget så att 3,9 miljoner kunde användas till kultur- och utbildningsstipendier, stöd till centrumbildningar och kurser, arrangörsstöd, stöd till biografer etcetera. Alla insatser kan du läsa om här.

Andra aktuella utlysningar för stöd

Här hittar du information om aktuella utlysningar från förvaltningen. Vi berättar också om de former av stöd och stipendier som Västra Götalandsregionen i stort erbjuder. Vi har även börjat bygga upp en tipsbank om vilka andra aktörer man kan söka sig till för att få till exempel projektmedel eller bidrag. Alla våra aktuella utlysningar för stöd och stipendier hittar du här.

Pengar – om kulturstöd

Årligen arrangerar vi en dag om kulturstöd för frilansare inom alla konst- och kulturformer. Vi bjuder in en rad organisationer som berättar om sina stödformer. Hösten 2021 var arrangemanget digitalt och skedde två eftermiddagar 10-11 november.

Senast uppdaterad: 2021-10-06 18:30