Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hur gör man?

Vi har tagit fram en metod för platsutveckling som bygger på en process i sex steg, från förankring till långsiktig organisering. Att genomföra processen tar ungefär 18 månader och den ger goda förutsättningar för en långsiktig utveckling. Västra Götalandsregionen gör ibland särskilda satsningar där platser kan ansöka om att delta i arbetet tillsammans med andra. Vi erbjuder också regionalt processtöd från Förvaltningen för kulturutveckling.

Efter en väl genomförd platsutvecklingsprocess har man åstadkommit en gemensam långsiktig samverkansplattform för fortsatt arbete och tagit fram en konkret handlingsplan med långsiktiga mål och konkreta aktiviteter.

här kan en sådan handlingsplan se ut.

En förutsättning är alltid en vilja och initiativ från er som bor och verkar på platsen. Utan den är en platsutveckling inte möjlig.

Stöd till dig som lokal processledare

En förutsättning för ett bra resultat är att någon eller några tar på sig rollen att hålla i processen på platsen. Vi kallar detta lokal processledare.


Senast uppdaterad: 2023-03-23 16:33