Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kultursäkringen – verktyg för att säkra kulturen

Kultursäkringen är ett självhjälpspaket för dig som ansvarar för kulturen i kommunen men även för andra som behöver stöd i att prata om kultur, till exempel i dialog med företrädare för andra verksamheter. Botanisera bland användbara argument, inspirerande samtal, konkreta tips och mycket mer.

Kulturen är viktig och bidrar på många olika sätt till samhällsutveckling och välbefinnande, det vet vi som arbetar med kultur. Men på vilket sätt? Och hur förmedlar vi det till andra? Det är inte alltid lätt att hitta just de rätta argumenten eller de där användbara strategierna på beställning. Med Kultursäkringen hoppas vi hjälpa dig framåt. 

Om du behöver fördjupat stöd, som att hålla en workshop, en föreläsning eller ett längre processtöd är du hjärtligt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på denna sida. 

Uppdrag och roll

Främjare av kultur behöver berätta om möjligheter. För att du själv inte ska gå vilse, och för att ha en solid grund för din mission, är det klokt att emellanåt fundera över din roll och ditt uppdrag.

Argument

Korta argument för kultur och länksamling till rapporter om kulturens värden.

Gör så här

Det är inte alltid helt lätt att själv komma på hur man kan gå tillväga för att sprida helhetsperspektivet om kulturen som en integrerad del av samhällsutvecklingen. Här hittar du våra bästa strategiska råd för att prata om kultur utanför kulturbubblan.

Våra erbjudanden

Här hittar du konkreta insatser som vi kan hjälpa till med. Vi erbjuder regionens kommuner verktyg och kunskap om hur kultur på olika sätt kan bidra till en positiv samhällsutveckling.

Kontakt

Caroline Bergmann

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Ida Carlsson

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-06-14 09:07