Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Stöd och stipendier

Här samlar vi information om aktuella utlysningar från förvaltningen. Vi berättar också om de former av stöd och stipendier som Västra Götalandsregionen i stort erbjuder. Vi har även börjat bygga upp en tipsbank om vilka andra aktörer man kan söka sig till för att få till exempel projektmedel eller bidrag. Givetvis har vi också ett stort fokus på stöden som finns med anledning av pandemin.

 

Aktuella utlysningar

  • Vänersborgs kommun och Förvaltningen för kulturutveckling utlyser nu 2-4 platser som kommunkoreograf i Vänersborg 2022–2023. Projektet ger en unik möjlighet för koreografer och danskonstnärer att arbeta i ett dansresidens, i en kommun, under ett helt år. Skicka in din ansökan senast 20 februari.

  • Vi utlyser två veckors residens våren 2022 på Cirkuskvarnen i Uddevalla för verksamma cirkusartister med bas i Sverige. Sök senast 9 januari.

  • Vill ni som fri konstorganisation delta under Samtidskonstdagarna 20–22 oktober? Är ni intresserade av att knyta nya kontakter, diskutera angelägna frågor kring konst och demokrati och vidga era vyer? Just nu utlyser vi deltagarersättning till fria organisationer inom konstområdet, för att delta under konferensdagarna som sker online. Sök deltagarersättning senast 6 oktober.

  • För sjätte året utlyses nu Västra Götalandsregionens översättarstöd, som ska gå till svensk översättning av litterära verk skrivna på annat modersmål än svenska. Det går även att ansöka om stöd för provöversättning. 200 000 kr finns totalt till fördelning för de båda stöden.

  • Nu är vi på jakt efter olika röster och perspektiv som kan stärka mångfalden i svensk kortfilm.

  • Varje år delar FilmCloud ut projektstöd i form av stipendie på 25 000 kr till kortfilm eller dokumentär. Kan sökas två gånger under 2021.

 

Regionala stödformer

Västra Götalandsregionen genomför i praktiken sin kulturpolitik genom att ge skriftliga uppdrag och ekonomiska bidrag till regionala institutioner, organisationer och stöd till det fria kulturlivet. Man ger också ut stipendier och möjligheter till internationellt utbyte för konstnärer och kulturarbetare i regionen.

Nystart kulturliv

Nu nystartar vi kulturlivet i regionen! Med tidigare erfarenheter och nyvunna kunskaper kan vi tillsammans verka för ett rikt, hållbart och långsiktigt kulturliv. Här har vi samlat flera av de verktyg och stöd vi kan erbjuda för just nystarten.

Senast uppdaterad: 2021-10-15 09:20